Din cuprinsul articolului
Trucuri pentru a renunța la fumat. Renunțarea la fumat necesită o motivație puternică și personală. Fie că îți dorești să îți protejezi familia de fumatul pasiv, să reduci riscul de cancer pulmonar sau boli de inimă, sau pur și simplu să te simți mai tânăr și plin de energie, alege un motiv care să te motiveze să depășești tentația de a aprinde o țigară.
Remarcă faptul că beneficiile renunțării la fumat devin vizibile imediat. În doar 20 de minute, ritmul cardiac revine la normal, iar într-o zi, nivelul de monoxid de carbon din sânge revine la valorile normale.
În 2-3 săptămâni, riscurile de atac de cord încep să scadă, iar pe termen lung, șansele de a dezvolta cancer pulmonar și alte afecțiuni reduse considerabil.
Caută sprijinul celor dragi, informându-i pe prieteni și familie despre decizia ta de a renunța la fumat. Aceștia pot oferi încurajare, mai ales în momentele în care pofta de a fuma devine intensă.
Alăturarea unui grup de susținere sau discutarea cu un consilier specializat în dependența de nicotină sunt opțiuni care pot consolida sprijinul pe care îl primești.
Descoperă noi metode de relaxare, deoarece fumatul poate fi asociat cu relaxarea. Adoptă activități precum exercițiile fizice, ascultarea muzicii preferate, petrecerea timpului cu prietenii sau acordarea unui moment de răsfățare cu un masaj sau practicarea unui hobby.
Recunoaște că fumatul este o dependență, iar creierul tău este obișnuit cu nicotina. Consultă-ți medicul pentru a afla despre diversele metode disponibile, cum ar fi terapia comportamentală, medicamentele și aplicațiile de renunțare la fumat.
Ia în considerare terapia de înlocuire a nicotinei, care poate ajuta la reducerea simptomelor de sevraj, precum durerile de cap și schimbările de dispoziție. Întreabă medicul despre opțiunile disponibile și care se potrivesc situației tale.
Discută cu medicul despre medicamentele care pot susține renunțarea la fumat, reducând pofta și ameliorând simptomele de sevraj.
Evită alcoolul și alte factori declanșatori ai poftei de țigară. Reducerea consumului de alcool și evitarea altor obiceiuri asociate fumatului, precum cafeaua, în primele săptămâni ale renunțării, pot contribui la succesul procesului.
Curăță spațiile de locuit de mirosul de fum și scapă de obiectele asociate cu fumatul.
Adoptă o rutină de activitate fizică plăcută, care să te ajute să depășești pofta de nicotină și să diminueze simptomele de sevraj.
Chiar și activitățile ușoare, precum plimbările sau munca în grădină, pot fi de ajutor.
Incorporează mai multe fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe în alimentația ta, oferind organismului nutrienții necesari în acest proces de renunțare la fumat.
Stabilește-ți o recompensă pentru eforturile depuse în renunțarea la țigări. Economisește banii economisiți pentru a-ți cumpăra ceva care să te bucure și să îți amintească de progresul realizat, conform nhs.uk.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…