Din cuprinsul articolului
Trucuri geniale. Temperaturile mari ne afectează pe toți nu doar în timpul zilei, atunci când ne desfășurăm activitățile, ci și în timpul nopții, atunci când suntem nevoiți să dormim.
Din păcate, aparatele de aer condiționat nu sunt o soluție pentru toată lumea, iar pentru persoanele care locuiesc într-un bloc la etajele superioare, acest lucru poate fi un calvar.
Există, însă, soluții pentru a avea răcoare în casă, chiar dacă nu ai aer condiționat. Dacă nu ai un astfel de aparat, aerul din casă poate fi influențat de câțiva factori.
Profesorul Kevin Morgan, fost director al Unității de Cercetare Clinică a Somnului de la Universitatea Loughborough, și Lisa Artis, de la Consiliul Somnului, a dezvăluit pentru bbc.com, câteva sfaturi care te pot ajuta să dormi bine când e cald în casă.
1. Evită somnul de după-amiază: Vremea caldă ne poate face să ne simțim letargici pe parcursul zilei. Asta pentru că folosim mai multă energie pentru a ne regla temperatura internă. Dar dacă somnul tău este perturbat noaptea, evită să dormi după-amiaza. Când este cald, somnolența poate fi prețioasă, așa că păstreaz-o pentru ora de culcare.
2. Păstrează-ți rutina: Vremea caldă te poate încuraja să îți schimbi obiceiurile. Nu o face. Acest lucru poate perturba somnul. Încearcă să respecți ora de culcare și rutina obișnuită. Fă lucrurile pe care le faci de obicei înainte de culcare.
3. Menține dormitorul răcoros: Ține cont de măsurile de bază și asigură-te că dormitorul tău este cât mai răcoros posibil pe timpul nopții. Pe parcursul zilei, trage perdelele sau jaluzelele pentru a ține soarele afară. Asigură-te că închizi ferestrele pe partea însorită a casei pentru a împiedica intrarea aerului cald. Deschide toate ferestrele înainte de culcare pentru a crea un curent de aer.
4. Folosește așternuturi de pat subțiri: Redu cantitatea de așternuturi de pat, dar păstrează la îndemână cearșafuri subțiri. Cearșafurile din bumbac subțire vor absorbi transpirația. Oricât de cald este în dormitorul tău, temperatura corpului va scădea pe timpul nopții. De aceea, uneori ne trezim simțindu-ne reci.
5. Răcește-ți șosetele: Utilizarea chiar și a unui ventilator mic poate fi benefică atunci când e cald, mai ales când este și umiditate. Ventilatorul ajută la evaporarea transpirației și facilitează reglarea temperaturii interne a corpului. Dacă nu ai un ventilator, încearcă să umpli o sticlă cu lichid rece ca gheața. Alternativ, răcește-ți șosetele în frigider și pune-le pe tine. Răcirea picioarelor scade temperatura generală a pielii și a corpului.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…