Sari la conținut

TRUCURI. Cum să ții bradul de Crăciun verde săptămâni la rând

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Bradul de Crăciun reprezintă un simbol important al sărbătorilor și dorim să îl păstrăm cât mai verde și frumos pe durata întregii perioade festive.

Primele dovezi despre decorarea bradului sunt din Livonia (Estonia și Letonia de astăzi) în secolul al XV-lea. Ulterior, tradiția a intrat și în cultura altor popoare. De asemenea, este posibil ca pomul de Crăciun să provină de la nordici, care obișnuiau să-și împodobească casele cu ramuri de brad și de vâsc, obicei păstrat și în tradiția coroniței de brad.

Cu toții dorim ca acest arbore festiv să-și păstreze aspectul impresionant pe parcursul întregului sezon. Există o serie de trucuri simple și eficiente care ne pot ajuta să ne bucurăm de frumusețea și prospețimea bradului pentru săptămâni întregi.

Brad

Sursa foto: arhiva Doctorul ZIlei

Taiati 3 cm din baza bradului de Crăciun

Trebuie sa taiati aproximativ 4 cm din tulpina bradului, dupa care sa faceti o alta taietura, pe perpendiculara,  de cativa centimetri.

Tineti bradul intr-un loc racoros si intr-un suport cu apa. Adaugati apa o data la trei zile. Nu lasati niciodata ca nivelul apei sa scada mai jos de taietura pe de-a lungul tulpinii. Daca acest lucru s-a intamplat, va trebui sa faceti o noua taietura.

Tineti bradul de Craciun departe de sursele de caldura

Tine bradul departe de lumina soarelui, iar cand il bagi in casa pentru a-l impodobi trebuie sa alegeti o camera racoroasa. Nicidecum langa calorifer, soba sau in dreptul aparatului de aer conditionat, explica SfatulParintilor.

Cand vine momentul sa duci bradul in casa pentru ornat, asaza pe jos, acolo unde vei pune bradul, o bucata mai mare de plastic, care sa ajunga chiar si sub cele mai lungi crengi ale copacului.

Umpleti un recipient cu pulverizator cu apa rece si stropiti bradul o data pe zi. Aveti grija, instalatiile electrice trebuie sa fie scoase din priza.

Ingrijeste astfel bradul si bucura-te de privelistea lui si de mirosul sau proaspat pana la o luna de zile. Vei avea cu mult mai putine ace si crengute uscate cazute pe covor. Vei avea, de asemenea, mult mai putina mizerie de strans dupa sarbatorile de Craciun si Anul Nou.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel