Din cuprinsul articolului
Pentru ca fructele, inclusiv merele, să reziste mai mult iarna, acestea sunt tratate cu parafină, care se obține în timpul prelucrării uleiului. Problema cu acest ingredient este că este dificil de prelucrat, nici măcar ficatul nu poate dizolva această masă lipicioasă.
Parafina este cel mai adesea folosită pentru mere, deci este important să învățați cum să alegeți cele mai bune produse ca să reduceţi efectele nocive ale acestui ingredient.
Iată la ce ar trebui să fiți atenți atunci când cumpărați – acest lucru trădează faptul că fructul este plin de pesticide. Aceste substanţe nocive sunt folosite de unii fermieri pentru a asigura protecția plantelor, legumelor şi fructelor împotriva dăunătorilor, indiferent că este vorba despre alte plante, insect sau paraziți.
Un măr este deja stricat dacă pe suprafața sa sunt vizibile pete putrede, maro închis, foarte moi la atingere. Petele minore sau pielea decolorată nu indică faptul că mărul a fost tratat, ci mai degrabă o caracteristică naturală a fructului copt.
Ștergeți ușor zona în care se află pata discutabilă și asigurați-vă că este într-adevăr putregai și nu murdărie. Urmele de impact pot fi mici și superficiale, deci nu va fi o problemă să le îndepărtați cu un cuțit. Dar dacă există o adâncitură mare pe măr sau pe o suprafață moale mai mare, atunci cel mai probabil este putrezit, și nu doar la suprafață.
O culoare prea aprinsă a mărului este un semnal de alarmă, la fel de mult ca atunci când este „perfect” uniformă. Toate acestea indică faptul că fructele au fost supuse unui tratament chimic. Prin urmare, cel mai bine este să alegeți fructe care nu sunt prea strălucitoare, care sunt de fapt mai puțin atrăgătoare pentru ochi, dar par mai naturale.
Aceasta nu trebuie doar să fie fermă, ci și uscată și nu trebuie să fie lipicioasă. Acesta este un indiciu că fructul nu a fost tratat cu ceară sau parafină. Există mai multe modalități simple de a îndepărta parafina. Cel mai logic lucru de făcut este să îndepărtați coaja.
În al doilea rând, puteți pune fructul într-un recipient, acoperiți-l cu apă și lăsați-l să stea timp de o oră. În acest fel, substanțele nocive se vor dizolva la suprafață. În cele din urmă, puteți umezi un șervețel cu oțet de mere sau suc de lămâie și să ștergeți fructul cu el.
Un măr de mărime medie are 182 de grame şi oferă următorii nutrienți:
– Calorii: 95
– Carbohidrați: 25 de grame
– Fibre: 4 grame
– Vitamina C: 14% din aportul zilnic de referință
– Potasiu: 6% din DZR
– Vitamina K: 5% din DZR
Conform specialiştilor, cele mai nesigure alimente pentru consum: cartofi, căpşunele, merele, nectarine, piersici, ţelină, struguri, cireşe, spanac, ardei gras, roşii, castraveţi.
Expunerea la o cantitate ridicata de substante chimice provoaca afectiuni neurologice (pierderea memoriei si a coordonarii miscarilor, pierderea abilitatii organismului de a raspunde la stimuli, reducerea abilitatii motorii, afectarea vazului), astm, alergii, afectiuni ale aparatului reproducator, ale sistemului endocrin, dar si cancer sau afectiuni ale fatului – in cazul femeilor insarcinate. In functie de tipul pesticidelor, sunt remarcate si alte efecte nocive asupra sanatatii omului.
V-ați întrebat vreodată ce înseamnă să fii matur din punct de vedere spiritual? Această stare…
Sănătatea mintală și fizică poate fi îmbunătățită printr-o dietă sănătoasă, bogată în nutrienți. De multe…
Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink și Farmatop,…
Un truc util pentru sezonul rece este să așezi un bol cu sare pe pervazul…
Pentru pensionarii din România, statul oferă tichete sociale de Crăciun ca ajutor suplimentar în perioada…
Medicul Tarek Nazer, specialist în ortopedie și medicină sportivă, explică legătura între vremea rece și…