Din cuprinsul articolului
În plin val de caniculă care bântuie țara, păstrarea temperaturii în casă este una dintre cheile pentru a rezista verii. Deși recurgerea la aerul condiționat este cea mai simplă metodă, există și alternative naturale și economice.
Reducerea climatului interior cu câteva grade este unul dintre principalele aspecte de care trebuie să se țină cont pentru a tolera vremea intensă din zilele următoare. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul câtorva sfaturi simple și ușor de urmat.
Cele 4 trucuri pentru a răcori casa vara fără să cheltui prea mulți bani
Păstrarea unei atmosfere răcoroase și plăcute în interiorul casei în zilele de vară este esențială pentru a tolera căldura. Aceste patru sfaturi sunt esențiale pentru a păstra casa răcoroasă mai mult timp și a cheltui mai puțin.
Tragerea jaluzelelor, închiderea obloanelor și a ușilor
Ținerea jaluzelelor coborâte în interiorul locuinței ajută la păstrarea luminii și căldurii din exterior. De asemenea, închiderea ferestrelor, ușilor și perdelelor împiedică intrarea aerului cald în casă. Plantele de interior pot, de asemenea, să blocheze razele soarelui. Copacii, plantele în ghiveci și lianele sunt cele mai frecvent folosite.
Evitați aparatele electrice
Pentru a combate temperaturile ridicate din casă, evitați utilizarea aparatelor electrocasnice, cum ar fi cuptorul, fierul de călcat, caloriferul și aspiratorul, care, pe lângă faptul că consumă multă energie, emit căldură atunci când sunt folosite.
Profitați de ventilator
Ventilatoarele nu schimbă temperatura unei locuințe, dar împing aerul cald și îl fac să circule. De aceea, cel mai bine este să folosiți ventilatorul lângă o fereastră.
Profitați la maximum de aerul natural
Când se lasă noaptea, temperatura scade de obicei și circulă aer mai rece. Acesta este momentul să deschideți ferestrele și să profitați de vântul de afară pentru a răcori atmosfera.
Care este temperatura ideală?
Temperatura ideală vara ar trebui să fie între 24ºC și 26ºC, dar ținând cont de faptul că diferența dintre temperatura din exterior și din interiorul camerei nu trebuie să depășească 12ºC. Oricât de cald este afară, vă recomandăm să fie între acele grade, deoarece dacă temperatura variază brusc ne poate afecta sănătatea.
În plus, dacă respectăm această temperatură putem economisi. Fiecare grad mai mic setat la aerul condiționat, va crește consumul cu 8% în factura noastră.