Din cuprinsul articolului
Dieta cu banane. Bananele sunt sănătoase și sățioase, iar un medic japonez susține că dacă mănânci una dimineața, efectele sunt uimitoare.
Dieta cu banane, la micul dejun este faimoasă în Japonia. A fost creată de medicul Sumiko Watanabe din Osaka care a slăbit 17 kilograme cu ajutorul ei.
Iată care sunt regulile dietei cu banane.
Imediat după ce te-ai trezit, bea un pahar de apă la temperatura camerei. La micul dejun trebuie să mănânci doar o banană sau două. Dacă peste 30 de minute îți e încă foame, mănâncă ceva ușor care să nu aibă mai mult de 200 de calorii.
Prânzul și cina
E indicat să iei cina înainte de orele 20.00. Perfect ar fi ca ultima masă din zi să fie la orele 18.00, însă dacă nu reușești poți începe cu orele 20.00 și încerci, treptat, să iei cina din ce în ce mai devreme.
La prânz și cină evită prăjelile și alimentele de tip fast food și sari peste desert. Ridică-te de la masă înainte să te simți plin, japonezii bunesc tehnica 80% sătul.
Bea doar apă la temperatura camerei și ceaiuri neîndulcite.
Gustare
Dacă ți-e poftă de ceva dulce, poți, totuși să mănânci un pătrățel de ciocolată neagră până la orele 15.00.
Încearcă să dormi 8 ore pe noapte
Fă mișcare, mergi pe jos.
Banane- beneficii și proprietăți Bananele sunt extrem de sănătoase și delicioase. Acestea conțin mai mulți nutrienți esențiali și oferă beneficii pentru digestie, sănătatea inimii și pierderea în greutate.
Bananele sunt o sursă bună de carbohidrați, fibre și vitamine, în special vitamina C și potasiu. Ele pot oferi energie în dimineața, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și oferind o senzație de sațietate.
Fibrele alimentare au fost legate de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie îmbunătățită. O banană de dimensiuni medii are aproximativ 3 grame de fibre, ceea ce face ca bananele să fie o sursă de fibre destul de bună.
Potrivit studiilor, smidonul rezistent din banane nu este digerat de stomac și ajunge în intestinul gros, unde devine hrană pentru bacteriile benefice din intestin.
Bananele sunt bogate în pectină, un tip de fibră care conferă cărnii forma sa structurală spongioasă. Bananele necoapte conțin amidon rezistent, care acționează ca fibrele solubile. Atât pectina, cât și amidonul rezistent pot modera nivelul zahărului din sânge după mese și pot reduce pofta de mâncare prin încetinirea golirii stomacului.
Mai mult, bananele se clasează, de asemenea, de la nivel scăzut la mediu pe indicele glicemic (IG), ceea ce reprezintă o măsură – de la 0 la 100 – a cât de repede alimentele cresc nivelul zahărului din sânge.
Potrivit studiilor, valoarea IG a bananelor necoapte este de aproximativ 30, în timp ce bananele coapte se situează la aproximativ 60. Valoarea medie a tuturor bananelor este de 51 Aceasta înseamnă că bananele nu ar trebui să provoace creșteri majore ale nivelului de zahăr din sânge la persoanele sănătoase.
Un studiu publicat în „The American Journal of Clinical Nutrition” (2013) a investigat efectele consumului de banane asupra nivelului de zahăr din sânge și al senzației de sațietate. Rezultatele sugerează că consumul de banane a dus la o creștere mai lentă a nivelului de zahăr din sânge și a fost asociat cu o senzație de sațietate mai prelungită, datorită conținutului de fibre și carbohidrați complecși.
Cu toate acestea, este posibil ca acest lucru să nu se aplice persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, care probabil ar trebui să evite să mănânce o o cantitate mare de banane bine coapte – și să-și monitorizeze cu atenție glicemia dacă o fac.
Bananele sunt singurele fructe ce conţin aminoacizi, triptofan şi vitamina B6 care ajută organismul uman să producă serotonin, un produs chimic natural care ameliorează depresia psihică.
Bananele au relativ puține calorii, în raport cu gradul de sațietate pe care îl oferă. O banană medie are puțin peste 100 de calorii – totuși este, de asemenea, foarte hrănitoare și sățioasă. Studiile au dovedit că un consumul semnificativ de fibre din legume și fructe, cum ar fi bananele, a fost în mod repetat legat de scăderea în greutate.
Potasiul este esențial pentru controlul tensiunii arteriale și funcția sănătoasă a rinichilor. Ca o bună sursă dietetică de potasiu, bananele pot fi benefice în special pentru menținerea rinichilor sănătoși.
Studiile arată că persoanele care mănâncă banane de 4-6 ori pe săptămână au cu aproape 50% mai puține șanse de a dezvolta boli de rinichi decât cei care nu mănâncă acest fruct. Sursă importantă de antioxidanți Fructele și legumele sunt surse excelente de antioxidanți dietetici, iar bananele nu fac excepție.
Acestea conțin mai multe tipuri de antioxidanți puternici, inclusiv dopamină și catechine. Aceștia sunt legați de multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi un risc redus de boli de inimă și boli degenerative.
În plus, bananele conțin potasiu, un mineral esențial pentru funcționarea normală a sistemului nervos și a mușchilor. O revizuire a studiilor publicată în „Advances in Nutrition” (2018) a evidențiat importanța potasiului în reglarea tensiunii arteriale și a echilibrului electrolitic, care contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…