Categories: Stil de viaţă

Trucul japonez cu rezultate uimitoare! Ce se întâmplă dacă mănânci o banană dimineața

Dieta cu banane. Bananele sunt sănătoase și sățioase, iar un medic japonez susține că dacă mănânci una dimineața, efectele sunt uimitoare.

Dieta cu banane, la micul dejun este faimoasă în Japonia. A fost creată de medicul Sumiko Watanabe din Osaka care a slăbit 17 kilograme cu ajutorul ei.

Iată care sunt regulile dietei cu banane.

Mănâncă o banană la micul dejun

Imediat după ce te-ai trezit, bea un pahar de apă la temperatura camerei. La micul dejun trebuie să mănânci doar o banană sau două. Dacă peste 30 de minute îți e încă foame, mănâncă ceva ușor care să nu aibă mai mult de 200 de calorii.

Prânzul și cina

E indicat să iei cina înainte de orele 20.00. Perfect ar fi ca ultima masă din zi să fie la orele 18.00, însă dacă nu reușești poți începe cu orele 20.00 și încerci, treptat, să iei cina din ce în ce mai devreme.

La prânz și cină evită prăjelile și alimentele de tip fast food și sari peste desert. Ridică-te de la masă înainte să te simți plin, japonezii bunesc tehnica 80% sătul.

Bea doar apă la temperatura camerei și ceaiuri neîndulcite. 

Gustare

Dacă ți-e poftă de ceva dulce, poți, totuși să mănânci un pătrățel de ciocolată neagră până la orele 15.00.

Încearcă să dormi 8 ore pe noapte

Fă mișcare, mergi pe jos.

Banane- beneficii și proprietăți Bananele sunt extrem de sănătoase și delicioase. Acestea conțin mai mulți nutrienți esențiali și oferă beneficii pentru digestie, sănătatea inimii și pierderea în greutate.

Ce conțin bananele – valori nutriționale

  • Calorii (kcal) 88
  • Lipide totale 0,3 g
  • Lipide saturate 0,1 g
  • Lipide polinesaturate 0,1 g
  • Lipide mononesaturate 0 g
  • Colesterol 0 mg
  • Sodiu 1 mg
  • Potasiu 358 mg
  • Carbohidrați 23 g
  • Fibre alimentare 2,6 g
  • Zahăr 12 g
  • Proteine 1,1 g
  • Vitamina A 64 IU
  • Vitamina C 8,7 mg
  • Calciu 5 mg
  • Fier 0,3 mg
  • Vitamina D 0 IU
  • Vitamina B6 0,4 mg
  • Vitamina B-12 0 µg
  • Magneziu 27 mg

Reglează digestia

Fibrele alimentare au fost legate de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie îmbunătățită. O banană de dimensiuni medii are aproximativ 3 grame de fibre, ceea ce face ca bananele să fie o sursă de fibre destul de bună.

Potrivit studiilor, smidonul rezistent din banane nu este digerat de stomac și ajunge în intestinul gros, unde devine hrană pentru bacteriile benefice din intestin.

Reglează nivelul zahărului din sânge

Bananele sunt bogate în pectină, un tip de fibră care conferă cărnii forma sa structurală spongioasă. Bananele necoapte conțin amidon rezistent, care acționează ca fibrele solubile. Atât pectina, cât și amidonul rezistent pot modera nivelul zahărului din sânge după mese și pot reduce pofta de mâncare prin încetinirea golirii stomacului.

Mai mult, bananele se clasează, de asemenea, de la nivel scăzut la mediu pe indicele glicemic (IG), ceea ce reprezintă o măsură – de la 0 la 100 – a cât de repede alimentele cresc nivelul zahărului din sânge.

Potrivit studiilor, valoarea IG a bananelor necoapte este de aproximativ 30, în timp ce bananele coapte se situează la aproximativ 60. Valoarea medie a tuturor bananelor este de 51 Aceasta înseamnă că bananele nu ar trebui să provoace creșteri majore ale nivelului de zahăr din sânge la persoanele sănătoase.

Cu toate acestea, este posibil ca acest lucru să nu se aplice persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, care probabil ar trebui să evite să mănânce o o cantitate mare de banane bine coapte – și să-și monitorizeze cu atenție glicemia dacă o fac.

Țin depresia la distanță

Bananele sunt singurele fructe ce conţin aminoacizi, triptofan şi vitamina B6 care ajută organismul uman să producă serotonin, un produs chimic natural care ameliorează depresia psihică.

Stimulent în dietele de slăbit

Bananele au relativ puține calorii, în raport cu gradul de sațietate pe care îl oferă. O banană medie are puțin peste 100 de calorii – totuși este, de asemenea, foarte hrănitoare și sățioasă. Studiile au dovedit că un consumul semnificativ de fibre din legume și fructe, cum ar fi bananele, a fost în mod repetat legat de scăderea în greutate.

Consumul de banane menține sănătatea rinichilor

Potasiul este esențial pentru controlul tensiunii arteriale și funcția sănătoasă a rinichilor. Ca o bună sursă dietetică de potasiu, bananele pot fi benefice în special pentru menținerea rinichilor sănătoși.

Studiile arată că persoanele care mănâncă banane de 4-6 ori pe săptămână au cu aproape 50% mai puține șanse de a dezvolta boli de rinichi decât cei care nu mănâncă acest fruct. Sursă importantă de antioxidanți Fructele și legumele sunt surse excelente de antioxidanți dietetici, iar bananele nu fac excepție.

Acestea conțin mai multe tipuri de antioxidanți puternici, inclusiv dopamină și catechine. Aceștia sunt legați de multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi un risc redus de boli de inimă și boli degenerative.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: