Sari la conținut

Trucul care te ajută să accelerezi arderea grăsimilor. Adaugă asta în cafea!

consumul de cafea

Ghimbirul este responsabil pentru arderea grăsimilor. Oamenii de știință spun că un consum regulat al acestei mirodenii crește termogeneza alimentelor și stimulează sațietatea. Proprietățile acestui condiment  previn nevoia de a ingera cantități mari de alimente calorice. În plus, ghimbirul îmbunătățește digestia și susține metabolismul.

Poți adăuga ghimbir în cafea. Te va ajuta foarte mult, dacă nu va reuși să ne facă să slăbim, măcar va stopa acumularea grăsimilor.

antivirale naturale

Dimineaţa, după ce îţi mănânci micul dejun, pregăteşte-ţi cafeaua. Însă înlocuieşte zahărul cu un sfert de linguriţă de praf de ghimbir. Pe lângă aroma deosebită acest mic truc te va ajuta la:

  • întăreşte sistemul imunitar;
  • îmbunătăţeşte activitatea cerebrală, stimulează memoria;
  • va îmbunătăţi digestia şi te va ajuta să slăbeşti
  • are efecte antiinflamatorii, ghimbirul fiind bogat în compuşi reduce durerea articulară şi musculară
  • circulaţia sangvină se va îmbunătăți şi va combate simptomele bolilor cardiovasculare şi pe cele ale hipertensiunii, dar şi a problemelor colesterolului, protejează de un posibil atac cardiac, potrivit dannnbituica.blogspot.com.

Dacă nu sunteți consumator de cafea și preferați ceaiul, folosiți același truc.

Ce beneficii pentru organism aduce ghimbirul?

Specialiștii precizează că mii de ani ghimbirul a fost administrat în special bolnavilor cu artrită reumatoidă. Acțiunea să antiinflamatoare l-a recomandat cu succes acestei categorii de bolnavi. În plus, ultimele cercetări au arătat că cataplasmă de ghimbir pusă pe anumite zone musculare inflamate ameliorează durerea și redă mobilitatea articulară.

Acest condiment ajută la eliminarea stărilor de greață, vomă sau rău de mișcare. Studiile au arătat că peste 90% dintre paciențîi cu stări de vomă și greață au scăpat de aceste senzații după ce au consumat moderat ceai cu ghimbir. În plus, se pare că rădăcina de ghimbir ajută și persoanele care suferă de amețeli și vertijuri. Tot în zona de digestie, ceaiul din rădăcina de ghimbir s-a dovedit eficient și în tratamentul bolnavilor de gastrită sau care sufereau de balonare.

În plus, ajută la secreția biliară și la digestie. Practic, o infuzie de câteva minute cu rădăcini de ghimbir după o masă copioasă ajută la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.

Mai mult decât atât, chinezii foloseau pudra uscată de ghimbir că și afrodisiac. Era amestecat cu miere, cardamon, scorțișoară și alte plante aromatice și pus la macerat iar bărbațîi care îl consumau scăpau de probleme precum disfuncții erectile. Totodată există studii în cărțile indiene că ceaiul de ghimbir consumat cu moderație ajută la sporirea apetitului sexual, mărirea energiei sexuale. Astăzi se știe de exemplu că rădăcina de ghimbir consumată după un anumit calendar ajută la eliminarea stărilor de moleșeală, a plictiselii sau este un remediu în caz de anxietate.

Ghimbirul, beneficii și în zona cosmeticii

Substanțele din rădăcina hrănesc epiderma și îi conferă finețe și suplețe. Fiind bogat în magneziu, fosfor și acizi amînați, ghimbirul este omniprezent în formule revitalizante ale cremelor de față. În plus, moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri creierului imediat ce ating pielea, relaxand și detensionand musculatura. Terapeuții chinezi foloseau uleiurile aromatice de ghimbir pentru frictionarea zonelor unde se acumulează tensiuni negative: tâmplă, ceafă, încheieturi.

Contraindicații ghimbir

Nu este recomandat pentru persoanele care suferă de : obezitate, boli ale sângelui sau pentru persoanele care urmează anumite tratamente şi nici pentru femeile însărcinate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel