Trucul alimentar cu efecte rapide pentru reducerea colesterolului după vârsta de 50 de ani

După 50 de ani, în organism apar multe schimbări, iar una dintre ele este legată de creșterea nivelului de colesterol.

De altfel, colesterolul ridicat este o problemă comună de sănătate care trece adesea neobservată până când duce la probleme mai grave, cum ar fi boli de inimă sau accident vascular cerebral. Deși afectează în primul rând vasele de sânge, efectele sale se pot manifesta în moduri neașteptate, inclusiv pe piele.

De obicei, hipercolesterolemia (valorile mari ale colesterolului în sânge) nu provoacă simptome și tocmai de aceea este important să faci analize și teste și să verifici nivelul colesterolului în mod regulat, până nu este prea târziu.
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Nutriționistul Amy Goodson a dezvăluit una dintre cele mai bune modalități de a scădea valorile colesterolului după vârsta de 50 de ani. 

„Deși mulți factori afectează nivelul colesterolului, cum ar fi dieta, fumatul, exercițiile fizice și genetica, vârsta ta joacă, de asemenea, un rol în creșterea colesterolului”, a spus nutriționista. Potrivit acesteia, cele mai expuse acestui risc sunt femeile care au intrat la menopauză.

Truc alimentar eficient

„Începând cu vârsta de 50 și 60 de ani este important să faci tot ce poți pentru a-ți menține nivelul de colesterol stabil. În primul rând, este important să practici o activitate fizică adecvată şi să-ţi controlezi dieta. Una dintre cele mai bune modalități de a reduce colesterolul este includerea fibrelor solubile în dieta zilnică”, spune medicul.

Sursă foto: Unsplash

Trucul constă în faptul că fibrele solubile se dizolvă în apă, formând un material asemănător unui gel care se poate lega de colesterolul din intestin, împiedicând astfel absorbția acestuia. Fibrele solubile dau o senzaţie de saţietate mai repede.

Cum să obțineți fibre solubile?

Dr. Goodson recomandă consumul de ovăz (cereale), fructe, fasole, semințe și nuci: „Mâncați 25 până la 38 de grame de fibre pe zi. Este imperativ ca 5 până la 10 grame din această cantitate să fie fibre solubile”.

Alimente bogate în fibre solubile

  • tărâţe şi fulgi de ovăz,
  • fasole,
  • mazăre,
  • tărâţe de orez,
  • orz,
  • citrice,
  • căpşuni,
  • mere (pulpă).

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

3 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

4 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

4 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: