Din cuprinsul articolului
Potrivit statisticilor, majoritatea adulților ar trebui să aibă 7-9 ore de somn în medie. Medicii spun că somnul profund, de calitate, contribuie la eliminarea deșeurilor acumulate în creier pe parcursul zilei, un proces esențial pentru menținerea sănătății neurologice.
Există o mulțime de obiceiuri sănătoase, care variază de la o persoană la alta. Așa că, dacă rutina actuală de somn este suficientă pentru a vă simțiți odihniți, atunci ar trebui să vă țineți de ea.
Remedii din medicina chineză
Totuşi multe persoane suferă de insomnie. Pentru acestea, acupunctorul Eileen Lee dezvăluie câteva ponturi şi remedii folosiet în medicina chineză.
Astfel, medicul recomandă reducerea presiunii urechii – acest lucru vă va ajuta să vă relaxați mai repede, să adormiți rapid și să dormiți mai profund şi liniștit.
Pentru acest lucru ai nevoie este un tampon de bumbac. Nu este nevoie să-l lipiți în canalul urechii. Trebuie să găsiți o mică despicatură în partea superioară a urechii – între marginea auriculului și partea interioară. Există un punct numit Shengmen, care înseamnă „Poarta Spiritului”. Experții spun că acest punct care induce senzaţia de linişte şi calmitate.
„Pune un tampon de vată în această cavitate și răsueceşte-l de 20-30 de ori. Rotiți ușor, fără a aplica presiune excesivă, nu ar trebui să existe dureri”, ne sfătuiește specialistul.
Puteți folosi această tehnică şi fără un tampon de bumbac, doar masați punctul cu degetele timp de o jumătate de minut și vei adormi rapid. În timpul zilei, acest truc poate fi folosit și pentru a elimina stresul și anxietatea.

Un alt punct care te va ajuta să te relaxezi dimineața este situat între buza superioară și nas. Dacă îl apăsați ușor de mai multe ori, capul se va limpezi și senzaţia de somnolență va dispărea.
Cât de mult ar trebui să dormi într-o perioadă de 24 de ore
Nou-născuți (0-3 luni) – 4-17 ore de somn
Sugari (4-11 luni) – 12-15 ore
Copii mici (1–2 ani) – 11-14 ore
Preșcolari (3-5 ani) – 10-13 ore
Copii de vârstă școlară (6-13 ani) – 9-11 ore
Adolescenți (14-17 ani) – 8-10 ore
Tineri (18-25 ani) – 7-9 ore
Adulți (26-64 ani) – 7-9 ore
Vârstnici (65+ ani) – 7-8 ore.