Vrei să bei toată noaptea fără să te îmbeți? Jim Koch, de la Boston Beer, spune că ştie un secret care permite acest lucru.
Rețeta: drojdie uscată (la pliculeţ) combinată cu iaurt, pentru a fi mai uşor de consumat.
Câte o linguriţă din acest amestec luată înainte de fiecare halbă de bere este suficientă pentru a combate efectul neplăcut al alcoolului.
Drojdia uscată conţine o enzimă numită dehidrogenază alcoolică (ADH), care descompune alcoolul în carbon, hidrogen şi oxigen, aşa cum el este metabolizat în mod natural în ficat.
Desigur, această reţetă nu permite un abuz de alcool constant, pentru că fiecare organism reacţionează diferit.
Evident, există şi dezavantaje ale acestei soluţii. Drojdia matabolizează alcoolul în acetaldehidă, un bioproduct care este carcinogen.
În plus, este substanţa care provoacă mahmureala, iar drojdia ar putea accentua starea de mahmureală de a doua zi.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…