Cele mai frecvente cauze ale tremuratului mâinilor. Neurolog: ”De obicei, cauzele sunt neurologice”

Tremuratul membrelor superioare are, cel mai adesea, cauze neurologice, ne-a spus un cunoscut neurolog pentru Doctorul Zilei.

Dr. Dan Mitrea, neurolog care se ocupă cu precădere de pacienți cu afecțiuni neuro-oncologice, adică tumori cerebrale sau spinale, ne-a vorbit despre cele mai comune probleme neurologice expuse în societate și care este posibila rezolvare a lor.

Noi am vrut să știm dacă tremuratul mâinilor este sau nu o problemă pe fond neurologic și când e cazul să ne adresăm medicului.

Dr. Dan Mitrea ne-a răspuns: ”Tremorul mâinilor este o problemă medicală ce are, de cele mai multe ori, cauze neurologice, dar este important de menționat că nu este exclusiv neurologică.

Există boli endocrinologice, metabolice și toxicologice în al căror tablou clinic este și tremorul. Tremorul din cadrul patologiilor neurologice trebuie încadrat corect că și diagnostic deoarece doar așa vom putea recomanda tratamentul adecvat, ce va duce la ameliorarea simptomelor.

Astfel tremorul din Boală Parkinson, care de obicei debutează la un singur membru, va răspunde la un anumit tratament, pe de altă parte tremorul esențial nu va avea o ameliorare notabilă la aceleași medicamente.

Există și tremorul distonic, ce se poate ameliora prin injectarea de toxină boltulinica sau, tremorul din cadrul unor boli neurologice genetice. Nu în ultimul rând, pacientul poate să aibă tremor și dacă există leziuni vasculare cerebrale în anumite zone din creier ce coordonează mișcările. În concluzie, este util să vă adresați unui specialist pentru a identifică corect problemă și a recomanda tratamentul corespunzător”, potrivit medicului.

De asemenea, foarte important este și stilul de viață, care poate avea un impact major asupra celor mai multe boli neurologice.

Bolile vasculare (accidentul vascular cerebral ischemic sau hemoragic), neurodegenerative (B. Alzheimer, B. Parkinson, Demența vasculară etc.), neuro-imunologice (Scleroză multiplă, neuromielta optică, miastenia gravis etc.) afecțiunile sistemului nervos periferic (sindrom de tunel carpian, radiculopatii, polineuropatia diabetic etc.) sunt major influențate de stilul de viață. Un stil de viață sedentar, cu dietă necorespunzătoare, stres, fumatul, consumul de alcool, lipsă somnului, consumul de droguri, vor duce, cu siguranță către una sau mai multe afecțiuni neurologice, potrivit medicului neurolog Dan Mitrea.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

2 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

3 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

4 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: