Sari la conținut

Trei super-alimente care UCID cancerul, reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare și diabet

super-alimente
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
alimente care ucid cancerul

Trei super-alimente care UCID cancerul! S-a demonstrat că extractele din aceste produse reduc inflamația și distrug celulele canceroase, protejând în același timp celulele sănătoase.

A numi un produs „super-aliment” înseamnă a-i recunoaște proprietățile unice care le depășesc cu mult pe cele ale altor alimente. Trei superalimente care s-au dovedit a avea calități nutriționale excepționale sunt: ghimbirul, turmericul și morcovii. Ești surprins de prezența morcovilor pe această listă? Explicăm mai jos beneficiile pentru sănătate ale acestor alimente:

Aceste trei produse au o caracteristică comună importantă: conțin antioxidanți care luptă împotriva diferitelor boli. Combinația de ghimbir, turmeric și morcovi reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare, cancer și diabet, precum și ajută la o serie de alte afecțiuni minore, dar adesea debilitante, cum ar fi durerea și inflamația.

Turmeric
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

 

Turmericul (Curcuma longa) este cunoscut pentru proprietățile sale puternice de vindecare, datorită substanței active curcumină. Are peste 150 de beneficii terapeutice, inclusiv îmbunătățirea imunității, protejarea inimii și reducerea bolilor autoimune. Studiile arată că turmericul poate ajuta la prevenirea bolii Alzheimer și a demenței, la îmbunătățirea funcției inimii și la ameliorarea durerilor articulare, cum ar fi cele cauzate de artrită.

Una dintre provocările cu turmericul este biodisponibilitatea sa scăzută, ceea ce înseamnă că organismul nu îl poate absorbi cu ușurință. Adăugarea de puțină grăsime, cum ar fi uleiul de cocos, poate crește absorbția.

Ghimbir: un elixir natural de vindecare

beneficiile ghimbirului pentru sanatete
Sursa foto: arhiva doctorulzilei

O combinație de superalimente pentru a proteja împotriva cancerului

Ghimbirul (Zingiber officinale) este cunoscut ca un condiment și un medicament. Principalul său compus activ – gingerolul – are puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Cercetările sugerează că ghimbirul poate fi mai eficient decât chimioterapia în uciderea celulelor canceroase fără a afecta celulele sănătoase.

De asemenea, ameliorează inflamația, durerile musculare și articulare și ajută, de asemenea, cu greața, inclusiv grețurile matinale și răul de mișcare. Studiile arată că ghimbirul chiar îmbunătățește memoria și abilitățile cognitive.

Morcovi: Sănătate crocantă

Morcovii sunt o sursă bogată de beta-caroten, care este transformat în vitamina A și este important pentru vedere. De asemenea, conțin antioxidanți precum luteina și antocianine, care îmbunătățesc sănătatea inimii și pot reduce riscul de cancer și inflamație.

Studiile arată că consumul de morcovi poate îmbunătăți digestia, poate proteja împotriva ulcerelor și poate îmbunătăți vederea. Carotenoizii lor contribuie, de asemenea, la longevitate și sănătate.

Aceste trei superalimente – ghimbir, turmeric și morcovi – au proprietăți dovedite de a preveni diferite tipuri de cancer. S-a demonstrat că extractele din aceste produse reduc inflamația și distrug celulele canceroase, protejând în același timp celulele sănătoase.

Retetă de mâncare sănătoasă cu ghimbir, turmeric si morcovi

Prăjiți câteva căni de morcovi în puțină apă până se înmoaie ușor. Adăugați câteva linguri de unt, puțină sare de mare și câte o jumătate de linguriță de turmeric ras și ghimbir. Amestecați și serviți ca și garnitură sănătoasă și delicioasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel