Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp. Nu numai că este unul dintre principalele mecanisme prin care organismul se detoxifiază și elimină substanțe nedorite cum ar fi metale grele și reziduurile de pesticide, dar are și alte funcții importante. Acesta joacă un rol esențial în reglarea zahărului din sânge și este o parte importantă a sistemului digestiv prin producerea bilei.
Și pentru că ficatul este atât de important, e indicat să consumăm alimente care susțin funcția ficatului cum ar fi legumele care sunt bogate în fibre și antioxidanți. Iată câteva rețete delicioase și ”prietenoase” cu ficatul:
Supă de broccoli
Ingrediente:
2 cești brocoli tocat
2 țeline cuburi
1 ceapă cubulețe
2 căței de usturoi zdrobit
1 cană spanac
1 păstârnac decojit și tocat
1 morcov curățat și tocat
2 cești supă concentrată de legume
½ linguriță sare de mare
Suc de la ½ lămâie
Ulei de nucă de cocos 1 linguriță
1 lingură semințe de chia
Indicații
Sotați ceapa, usturoiul, păstârnacul, morcovii și broccoli în ulei de nucă de cocos timp de aproximativ cinci minute. Adăugați supa de legume, apoi aduceți la fierbere și lăsați pe foc timp de 5-7 minute. Se pun apoi verdeața și semințele de chia, apoi se pune totul în blender și se amestecă până se omogenizează.
Supa de sfecla
Ingrediente:
3 sfeclă decojite și tocate
2 morcovi tocați
1 ceapă cubulețe
2 căței de usturoi zdrobit
1 praz cuburi
Ulei de nucă de cocos 1 linguriță
2 cești de supă de legume
¼ linguriță sare de mare
Indicații
Puneți sfecla în apă clocotită și fierbeți aproximativ cincisprezece minute. Într-o tigaie din fontă sotați usturoiul, prazul, morcovii și ceapa, 5-7 minute, apoi puneți-le într-un castron. Puneâi în blender sfecla, soteul de legume și supa pana se omogenizează.
Supă de cartofi dulci
Ingrediente:
½ ceașcă linte roșie fiartă
1 cartof dulce decojit și tocat
3 morcovi decojiți și tocați
1 păstârnac decojit și tocat
1 ceapă curățată și tocată
3 căței de usturoi zdrobit
1 linguriță turmeric
1 linguriță chimen
1 linguriță praf de chili
1 linguriță praf de ghimbir
¼ linguriță sare de mare
2 cești supă de legume
Ulei de nucă de cocos 1 linguriță
Indicații
Incingeti cuptorul la 350 de grade. Puneți în tavă o foaie de copt apoi adăugați cartofii dulci și celelalte legume și adăugați ulei de nucă de cocos și condimente. Lăsați de 20 minute la cuptor apoi puneți în blender împreună cu supa de legume.
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…