Categories: Ştiri sănătate

Trei supe care curăță ficatul de toxine

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp. Nu numai că este unul dintre principalele mecanisme prin care organismul se detoxifiază și elimină substanțe nedorite cum ar fi metale grele și reziduurile de pesticide, dar are și alte funcții importante. Acesta joacă un rol esențial în reglarea zahărului din sânge și este o parte importantă a sistemului digestiv prin producerea bilei.

Și pentru că ficatul este atât de important, e indicat să consumăm alimente care susțin funcția ficatului cum ar fi legumele care sunt bogate în fibre și antioxidanți. Iată câteva rețete delicioase și ”prietenoase” cu ficatul:
Supă de broccoli
Ingrediente:

2 cești brocoli tocat
2 țeline cuburi
1 ceapă cubulețe
2 căței de usturoi zdrobit
1 cană spanac
1 păstârnac decojit și tocat
1 morcov curățat și tocat
2 cești supă concentrată de legume
½ linguriță sare de mare
Suc de la ½ lămâie
Ulei de nucă de cocos 1 linguriță
1 lingură semințe de chia

Indicații

Sotați ceapa, usturoiul, păstârnacul, morcovii și broccoli în ulei de nucă de cocos timp de aproximativ cinci minute. Adăugați supa de legume, apoi aduceți la fierbere și lăsați pe foc timp de 5-7 minute. Se pun apoi verdeața și semințele de chia, apoi se pune totul în blender și se amestecă până se omogenizează.

Supa de sfecla

Ingrediente:

3 sfeclă decojite și tocate
2 morcovi tocați
1 ceapă cubulețe
2 căței de usturoi zdrobit
1 praz cuburi
Ulei de nucă de cocos 1 linguriță
2 cești de supă de legume
¼ linguriță sare de mare

Indicații

Puneți sfecla în apă clocotită și fierbeți aproximativ cincisprezece minute. Într-o tigaie din fontă sotați usturoiul, prazul, morcovii și ceapa, 5-7 minute, apoi puneți-le într-un castron. Puneâi în blender sfecla, soteul de legume și supa pana se omogenizează.


Supă de cartofi dulci

Ingrediente:

½ ceașcă linte roșie fiartă
1 cartof dulce decojit și tocat
3 morcovi decojiți și tocați
1 păstârnac decojit și tocat
1 ceapă curățată și tocată
3 căței de usturoi zdrobit
1 linguriță turmeric
1 linguriță chimen
1 linguriță praf de chili
1 linguriță praf de ghimbir
¼ linguriță sare de mare
2 cești supă de legume
Ulei de nucă de cocos 1 linguriță

Indicații

Incingeti cuptorul la 350 de grade. Puneți în tavă o foaie de copt apoi adăugați cartofii dulci și celelalte legume și adăugați ulei de nucă de cocos și condimente. Lăsați de 20 minute la cuptor apoi puneți în blender împreună cu supa de legume.

Recent Posts

Motivul pentru care cetățeii din Norvegia și Suedia sunt îndemnați să-și scoată banii de pe card și să aibă mereu în numerar

Suedia și Norvegia, două dintre cele mai avansate țări digital, au surprins recent anunțând că…

22 de minute ago

Boala virală care amenință să declanșeze o pandemie mai gravă decât COVID-19. A ucis deja peste 1000 de oameni

Agențiile de sănătate avertizează, în legătură cu o posibilă pandemie: peste 1.000 de morți și…

52 de minute ago

Vine iarna: Prognoza meteo completă – lapoviță, frig, vânt puternic

Prognoza meteo completă. În zilele următoare, România va resimți o răcire bruscă a vremii, temperaturile…

o oră ago

Terapia care șterge ridurile și redă fermitatea pielii: fără operații, cu rezultate naturale

Pentru cei care își doresc să prevină și să diminueze semnele îmbătrânirii, tratamentul antirid Sculptra…

2 ore ago

Două zodii care vor avea mult noroc în noiembrie. Începe o perioadă de abundență și succes

Zodii norocoase în noiembrie. Intrarea în luna noiembrie promite o perioadă deosebit de norocoasă pentru…

2 ore ago

O durere de cap puternică și bruscă poate fi semnul unei sângerări la creier

Durerea de cap este o problemă comună, pe care mulți o experimentează din diverse cauze,…

3 ore ago

Citeste si: