Categories: Stil de viaţă

TREI SITUAŢII în care SEXUL face rău şi este CONTRAINDICAT. Ce restricţii sunt în caz de hipertensiune

Deşi se vorbeşte mai mult despre beneficiile sexului, în anumite situaţii, activitatea sexuală poate agrava anumite probleme de sănătate. Cardiacii, cei care au probleme cu migrenele, dar şi gravidele sunt categorii „la risc”.

Pentru persoanele care au tensiune arterială mărită sau diferite probleme cardiovasculare, actul sexul implică asumarea unor riscuri. În cazul celor care au făcut infarct miocardic, se recomandă repaus timp de şase săptămâni. Deşi se fac o serie de glume pe seama legăturii dintre sex şi durerile de cap, medicii spun că nu este de râs, întrucât activitatea sexuală şi orgasmul pot declanşa migrene serioase. Vă prezentăm mai jos, trei situaţii în care sexul trebuie privit cu precauţie:

SEX ÎN TIMPUL SARCINII

În timpul sarcinii, activitatea sexuală este contraindicată doar în unele cazuri: risc crescut de naştere prematură, sângerare vaginală nediagnosticată, scurgere de lichid amniotic, orificiu cervical închis incomplet, placentă în poziţii riscante (placentă previa). Un alt risc al sexului în timpul sarcinii reprezintă bolile cu transmitere sexuală, aşa că dacă există riscul ca partenerul să fi dobândit o infecţie, este indicată protecţia cu prezervativ. Există însă şi multe mituri legate de întreţinerea relaţiilor sexuale în timpul sarcinii. Unul dintre motivele invocate de cupluri se referă la dorinţa de a nu afecta bebeluşul. Medicii spun că atât timp cât nu se încearcă poziţii neobişnuite, sexul este sigur, întrucât copilul este protejat deja de uter şi de lichidul amniotic. În primul semestru de sarcină, schimbările hormonale şi stările de greaţă pot diminua dorinţa sexuală, însă în semestrul al doilea, creşterea vascularizaţiei în zona genitală creşte apetitul sexual. Chiar dacă orgasmul provoacă şi contracţii uterine, acestea nu au nicio egătură cu cele din travaliu şi nu implică niciun risc.

SEXUL ŞI BOLILE DE INIMĂ

Actul sexual poate creşte ritmul cardiac la 100 – 150 bătăi/ minut, tensiunea arterială cu 2-3 mm sau poate agrava anumite boli cardiovasculare. Dacă bolnavul prezintă insuficienţă respiratorie, decompensare accentuată sau a suferit unul sau mai multe infarcte, actul sexual prezintă riscuri. Medicii avertizează că dacă în timpul actului sexual apar dureri în zona inimii sau toracelui, stări de slăbiciune, hipotensiune, paloare sau colorarea pielii în cenuşiu, tegumente umede şi reci, se impune urgent repausul şi apelarea unui serviciu medical de urgenţă. Doctorii spun că în cazul bărbaţilor cu probleme coronariene, durata actului sexual nu trebuie să depăşească 20 de minute atunci când starea bolnavului este foarte bună şi în niciun caz mai mult de 10 minute când boala este manifestă. În jurul vârstei de 50 de ani, sunt indicate doar două acte sexuale pe săptămână. După un infarct miocardic, este recomandată reînceperea vieţii sexuale după 6 săptămâni. În plus, nu trebuie administrate afrodisiace, tonice sexuale sau excitante fără aviz medical. În cazul în care este administrată nitroglicerină, trebuie evitate excitantele puternice.

MIGRENEA

ctivitatea sexuală, în special orgasmul, poate declanţa apariţia migrenei, care se resimte iniţial ca o durere surdă la nivelul capului, ce se agravează pe măsură ce excitarea creşte. Cefaleea este, în acest caz, efectul contractării musculaturii capului şi gâtului din timpul actului sexual. Sau, mai des, anumite persoane pot resimţi o durere de cap bruscă şi severă chiar înainte de orgasm. Acest tip de durere poate fi, de asemenea, provoact, de un accident vascular sau de o sângerare în interiorul creiereului. Aproximativ 1% dintre oameni vor experimenta acest tip de durere la un moment dat, de-a lungul vieţii.

Recent Posts

STUDIU. Femeile din Estul Europei muncesc de trei ori mai mult pentru produsele de igienă feminină

Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…

15 minute ago

Anchetă de proporții în Sănătate: emitere de documente medicale false pentru a obține ilegal certificat de handicap. Ce au descoperit oamenii legii?

La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…

36 de minute ago

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

55 de minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

o oră ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

2 ore ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

2 ore ago

Citeste si: