Sari la conținut

Trei metode surprinzătoare care vindecă dependența de fumat

Psihologii și medicii pneumologi spun că vremurile moderne cer abordări moderne de tratament a fumătorilor înrăiți. Printre soluțiile-minune se numără, culmea, și Facebook-ul.

  1. Schimbați-vă rutina. Dacă obișnuiți să fumați imediat după cina, spre exemplu, planificați-vă în loc o activitate plăcută, precum o plimbare de 20 de minute sau vă puteți distrage atenția spălând vasele. În perioadele când vă „arde buza”, încercați să mâncați un fruct, o legumă și beși un pahar cu apă rece ca gheața. Toate aceste obiceiuri noi vă vor ține departe de tentație, spune Ruth Quillan Wolever, PHD, psiholog al Consorțiului Academic de Sănătate din SUA, care insistă mult asupra meditației timp de 10-15 minute zilnic.
  1. Combinați metodele clasice. Studiile arată că persoanele care combină două metode de tratament au de două ori mai mult succes. Plasturii cu nicotină, guma de mestecat, inhalatoarele pot reduce gratual consumul de nicotină. Stați însă departe de țigările electronice, care transformă nicotina în vapori inhalabili, doar că fără chimicalele din fumul de tutun. Cu toate astea, „aparatele” de fumat îmbolnăvesc plămânii, irită căile respiratorii și conșin chimicale cauzatoare de cancer, arată Norman Edelman, medic al Asociației Americane de Plămâni.
  2. Caută colegi de suferință pe rețelele de socializare precum Facebook. Cercetările arată că grupurile de suport sunt la fel de eficiente precum consilierea psihologică față în față, crede Scott Mcintosh, specialist în dependența de tutun
    Andreea Ciulac
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel