Sari la conținut

Trei ingrediente cancerigene ascunse într-un produs pe care îl consumi zilnic

alimente grase
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
alimente care pot forma cheaguri de sânge

Angenţia pentru Cercetare a Cancerului, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţine că mâncarea procesată poate creşte riscul apariţiei cancerului intestinal.

Mai mult de 50 de grame de carne procesată, consumată zilnic, creşte cu 18% rata de apariţie a cancerului intestinal. Aceasta este plină de chimicale.

Agenţii principali din carnea procesată care provoacă cancerul sunt fierul, nitrozaminele şi chimicalele MelQx şi PhlP, care se formează în timpul gătirii.
Fierul se găseşte în toate tipurile de carne, dar o cantitate excesivă poate creşte riscul apariţiei cancerului.

Nitrozaminele sunt prezente în carnea afumată, în cea proaspătă şi în fructele de mare. Cantităţi moderate de nitrozamine conţin grânele, lactatele, uleiurile, băuturile şi vinul.

Unii fabricanţi de mezeluri nu utilizează nitraţi în procesul fabricării. Nici acestea nu sunt recomandate într-o mare măsură, fiind de ajuns 70 de grame pe zi.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel