Din cuprinsul articolului
Trei greșeli matinale care îți „fură” energia și te fac să te simți obosit toată ziua
Majoritatea dintre noi avem trei obiceiuri proaste care ne împiedică să avem o energie în fiecare zi. Un medic dezvăluie de ce suntem obosiți dimineața și explică cum să evităm această oboseală constantă.
Există mulți factori care afectează nivelul nostru de atenție în timpul zilei, dar trei dintre acești factori sunt legați de rutina noastră de veghe. Probabil că și voi faceți în mod regulat cel puțin două dintre aceste trei greșeli, fără să vă dați seama cum vă afectează corpul.
Potrivit Jerusalem Post, dr. Karan Raj din Londra dezvăluie într-un videoclip TikTok obiceiurile de dimineață care „ne omoară” energia și susține că schimbarea rutinelor noastre va face minuni.
Dr. Raj, chirurg și lector clinic la Imperial College din Londra și la Universitatea din Sunderland din Anglia, explică într-un videoclip care are aproape 2 milioane de vizualizări pe TikTok că obiceiul obișnuit de a apăsa snooze pe ceasul deșteptător este rău.
El afirmă că ignorarea acestui avertisment ne va readuce corpul într-un ciclu de somn.
Intrarea în ciclul somnului face ca organismul nostru să elibereze hormoni care ne ajută să dormim, ceea ce ne face să fim mai obosiți doar dacă întârzie să ne ridicăm.
Dr. Raj a spus că ne trezim când corpul nostru este inundat de substanțe chimice care pot provoca oboseală până la patru ore după trezire.
Deci, încearcă să renunți la leneveală și să te ridici cu primul sunet al ceasului cu alarmă.
Care este primul lucru pe care îl faci în fiecare dimineață? mai mult ca sigur că mulți dintre voi pun mâna pe telefon telefonul, nu-i așa? Urmează verificarea mesajelor, a știrilor, a Facebook-ului, a Instagram-ului și a Tiktok-ului.
Toate acestea ne distrug dimineața, a spus dr. Karan. În videoclip, el afirmă că atunci când ne trezim, creierul nostru trece treptat de la ceea ce se numește „delta theta la alfa în activitatea undelor cerebrale”.
Aceasta înseamnă că creierul tău devine mai alert în etape treptate, dar dacă interferezi cu acest ciclu dând scroll prin telefon, creierul va sări direct la stadiul alfa și va fi treaz prea repede.
Raj a susținut că, dacă creierul nostru sare peste etape, ne vom simți neliniștiți și anxioși pe tot parcursul zilei.
„Îmi verificam telefonul primul lucru în fiecare dimineață de ani de zile și mă întrebam de ce mă simțeam atât de rău. Luați o pauză și veți fi surprins de cât de diferit vă simțiți”.
Dr. Karan Raj a recomandat cel puțin o oră de pauză de la trezire până la verificarea telefonului.
Pentru mulți dintre noi, acest sfat pare imposibil de urmat: „Renunțați la cafeaua de dimineață!” „În visele voastre”, veți răspunde. Există, însă, o cale de mijloc, susține dr. Raj.
Organismul nostru produce în mod natural hormonul de stres cortizol în fiecare dimineață, astfel încât să putem fi alertați și nivelul nostru de zahăr din sânge crește. Corpurile noastre știu în mod natural să ne trezească și obiceiul de a bea cafea atunci când ne trezim este greșit, deoarece nu va produce efectul dorit.
El recomandă să așteptăm până când nivelurile noastre naturale de cortizol scad mai târziu în cursul zilei pentru a savura o primă cafea.
Când se întâmplă acest lucru? La începutul după-amiezii, dar dacă este prea dificil pentru dvs., chiar și două ore după trezire e suficient.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…