Din cuprinsul articolului
Fructele sunt alimente de origine vegetală care sunt consumate pe scară largă în Columbia și în diferite părți ale lumii. Acestea sunt într-adevăr foarte ieftine și pot fi găsite cu ușurință în orice magazin de cartier sau supermarket. Unele familii, dacă dispun de spațiul necesar, le cultivă acasă.
Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă consumul a 3 până la 5 porții de fructe pe zi. Aceste alimente acumulează o cantitate mare de vitamine și minerale, motiv pentru care au capacitatea de a preveni și de a combate diferite tipuri de boli. Există chiar trei fructe care ajută la dezinflamația colonului într-un mod foarte rapid și eficient. Înainte de a le cunoaște, este indicat să vorbim despre organul în cauză.
Colonul sau „intestinul gros” are o lungime de aproximativ un metru, ceea ce reprezintă cam o cincime din întreaga lungime a intestinului. Acest segment începe în dreapta abdomenului inferior, la nivelul cecului, unde se termină intestinul subțire, și este compus din colonul ascendent, transversal și descendent, precum și din rect”, explică site-ul web al Clinicii Alemana.
„Principala sarcină a colonului este de a transforma deșeurile alimentare digerate (chimul) în fecale care vor fi excretate. În timpul acestui proces, acesta absoarbe apă, schimbând starea conținutului din lichid în solid. Pe lângă deșeurile organice, colonul conține flora intestinală, care este formată din miliarde de bacterii care coexistă armonios cu organismul și care au un efect benefic, cum ar fi sinteza vitaminelor K și B, a hidrogenului gazos, a dioxidului de carbon, a hidrogenului sulfurat și a metanului”, adaugă site-ul.
Având în vedere importanța unui organ precum colonul pentru organismul uman, este necesar să se aibă grijă de acesta din toate punctele de vedere, întrucât, atunci când se duce un stil de viață nesănătos, se pot genera diferite probleme la nivelul organului în cauză.
Trei fructe care dezinflamează colonul
Bolile sau disconfortul care poate apărea la nivelul colonului sau intestinului gros determină inflamarea acestuia. Prin urmare, după cum am menționat mai sus, este indicat să consumăm trei fructe în special care ajută la reducerea inflamației în acest organ. Este vorba despre măr, mango și pepene verde.
„Cele mai recomandate fructe sunt cele care conțin cea mai mare cantitate de fibre solubile, precum mărul, mango și pepene verde. Trebuie remarcat faptul că atât fibrele solubile, cât și cele insolubile joacă un rol important în sănătate, digestie și prevenirea bolilor. Dar, în cazul fructelor, este important pentru tratamentul bolii colonului iritabil ca conținutul său de fibre solubile să fie mai mare”, spune platforma digitală Seguros Catalana Occidente.