Din cuprinsul articolului
Trei cele mai bune suplimente pentru oase și articulații puternice. Oasele nu doar că oferă o structură corpului nostru, ci și protejează organele și stochează calciu, care este un nutrient important pentru sănătatea și dezvoltarea generală.
Experții în sănătate continuă să susțină beneficiile menținerii oaselor și articulațiilor sănătoase încă din copilărie și adolescență. Oricât de dificil ar părea, nu este foarte greu să protejezi oasele dacă îți echilibrezi dieta și stilul de viață.
Sănătatea oaselor, extrem de importantă
Pe măsură ce creștem, sănătatea oaselor se schimbă continuu cu timpul. La o vârstă mai fragedă, corpul produce oase noi mai repede, crescând masa osoase. Până la vârsta de 30 de ani, oasele și articulațiile sunt puternice pentru a suporta sarcina corpului.
Cu toate acestea, după aceea, începem să pierdem masa osoasă. În acest fel, atât oasele, cât și articulațiile încep să devină slabe și fragile, provocând artrită și osteoporoză, o boală dureroasă care progresează fără simptome.
Niciuna dintre bolile legate de oase nu are vreun tratament, dar poate fi amânată și ținută sub control cu ajutorul medicamentelor și al altor căi naturale. Și, prin urmare, este important să luați măsuri de precauție și suplimente adecvate care ajută la întârzierea afecțiunilor și să facă oasele puternice și sănătoase.
Spre deosebire de medicamentele prescrise, câteva suplimente naturale sunt mai ușor și mai benefice pentru a crește densitatea osoasă. Câteva dintre acestea care pot ajuta la întărirea oaselor sunt:
Cele mai bune suplimente pentru oase: 1. Vitamina D
Vitamina D este cea mai bună vitamina pentru oase și ajută la absorbția calciului și la mineralizarea oaselor. Experții spun că vitamina D scade pierderea osoasă și scade riscul de fractură, în special la bărbații și femeile în vârstă. Alături de calciu, vitamina D ajută și la prevenirea și tratarea osteoporozei. De asemenea, ajută mușchii și nervii să se miște și să transmită mesaje în corpul tău.
Cantitatea de vitamina D de care aveți nevoie depinde de vârsta dvs.:
- Pentru cei intre 1-70 de ani sunt suficiente 600 UI (unitati internationale) pe zi
- Pentru oricine peste 70, 800 UI pe zi ar fi adecvate
Cum să obțineți vitamina D: Cele mai bune moduri naturale de a obține vitamina D pentru sănătatea oaselor sunt prin două moduri
- Lumina soarelui
- Dieta.
Doar 10 până la 15 minute de lumină solară fără protecție solară de câteva ori pe săptămână vă oferă de obicei suficientă vitamina D. Dar este, de asemenea, important să vă protejați pielea, deoarece prea mult timp sub razele soarelui poate provoca cancer de piele.
Câteva alimente sunt încărcate cu vitamina D, care includ:
- Pește gras precum somonul, tonul și macroul
- Brânză și gălbenușuri de ou
- Cereale pentru mic dejun
- Suc de portocale
- Iaurt
Cele mai bune suplimente osoase 2. Calciu
Unul dintre cei mai buni parteneri ai vitaminei D pentru oase puternice este calciul. O dietă bogată în calciu ajută la prevenirea pierderii osoase și, eventual, la restabilirea densității osoase pierdute. De asemenea, calciul ajută la construirea și menținerea oaselor și dinților sănătoși și asigură funcționarea corectă a mușchilor, inimii și ficatului.
Aportul dietetic recomandat pentru calciu:
- Pentru femei și bărbați cu vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani este de 1.000 de miligrame pe zi
- Crește la 1.200 de miligrame pe zi după 51 de ani
Cum să obțineți calciu în mod natural: Cele mai bune moduri de a procura calciu din surse alimentare sunt:
- Lactate
- Legume cu frunze verzi
- Pește
Cele mai bune suplimente pentru oase 3. Fosfor
Fosforul ajută la formarea oaselor și a dinților și joacă un rol important în modul în care organismul folosește carbohidrații și grăsimile. Mineralul lucrează și cu calciul pentru a ajuta la întărirea oaselor.
Reglează metabolismul calciului, un proces prin care organismul absoarbe, transportă și utilizează calciul.
Aportul dietetic recomandat pentru pentru fosfor atât pentru bărbați, cât și pentru femei, 700 de miligrame pe zi peste vârsta de 19 ani.
Cum să obțineți fosfor în mod natural: Cele mai bune surse de fosfor din dieta zilnică pot fi procurate prin:
- Lactate
- Carne
- Păsări de curte
- Pește
- Nuci