Din cuprinsul articolului
Retenția de lichide este o afecțiune foarte frecventă în rândul populației, care apare atunci când nivelul de hidratare al organismului nostru este dezechilibrat și, în consecință, acesta încearcă să rețină apa necesară pentru a îndeplini funcțiile vitale.
Cunoscută și sub numele de edem, retenția de lichide poate afecta orice parte a corpului, dar este cel mai frecventă la nivelul picioarelor, picioarelor, gleznelor, brațelor și mâinilor, spun experții Mayo Clinic.
Dar de ce reținem lichidele? Poate apărea ca urmare a utilizării anumitor medicamente, a unor probleme circulatorii, a sarcinii, a modificărilor hormonale, a unor boli anterioare, a unor afecțiuni renale sau a insuficienței cardiace, printre altele.
Pe de altă parte, rinichii sunt organe vitale care au rolul de a elimina deșeurile și excesul de lichide pentru a menține un echilibru corect în organismul nostru. Din acest motiv, este esențial să îngrijim și să protejăm aceste organe printr-un stil de viață sănătos și prin controlul patologiilor care pot duce la boli renale, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială.
În acest sens, unul dintre principalele remedii pentru a menține rinichii sănătoși este hidratarea, adică consumul de suficiente lichide, aproximativ doi litri de apă pe zi. Există, de asemenea, diverse remedii naturale care ajută la eliminarea toxinelor din rinichi și la prevenirea retenției și a simptomelor asociate acesteia.
Păpădia este o plantă care poate fi consumată sub formă de infuzie și care are proprietăți diuretice pentru eliminarea deșeurilor din organism. De asemenea, favorizează producția de urină, curăță tractul urinar și previne retenția de apa.
Anghinarea este o altă plantă cu proprietăți medicinale de curățare și, de aceea, este adesea folosită în cazurile de retenție de lichide, datorită conținutului său ridicat de acizi fenolici.
A treia alternativă populară este coada-calului. Aceasta este uneori folosită ca supliment pentru probleme renale sau ale vezicii urinare, în special pentru retenția de lichide, precum și pentru că are proprietăți antioxidante. În orice caz, dacă aveți probleme renale, ar trebui să vă consultați cu profesioniștii din domeniul sănătății înainte de a consuma orice produs natural, în cazul în care ar putea exista o contraindicație cu starea dumneavoastră de sănătate.
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…