Consumată în cantități moderate, berea poate aduce beneficii importante pentru sănătate.
Iată ce boli pot fi prevenite cu ajutorul berii:
Pietrele la rinichi
Berea poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, se arată într-un studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.
Conform acestei cercetări, bărbaţii care consumă bere în cantităţi moderate prezintă un risc cu 21% mai redus de a avea pietre la rinichi, datorită efectului diuretic şi continutului mare de apă din bere.
Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu în care au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul de apariţie al pietrelorla rinichi. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 45,289 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată. Studiul s-a desfăşurat pe durata a 6 ani şi au fost semnalate 753 de cazuri.
Dintre toate băuturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducând cu până la 21% riscul apariţiei calculilor renali.
“Baută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor. Berea poate intervene însă în această evoluţie, dându-le încă un motiv de bucurie iubitorilor acestei băuturi, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie
În cadrul studiului cercetatorii au luat în considerare factori precum vârsta, aportul alimentar de calciu, proteine animale şi potasiu, regiunea geografică, profesia şi consumul total de lichide, dar şi consumul de băuturi specifice. Pe lista altor băuturi care micşorează riscul apariţiei pietrelor la rinichi se numără cafeaua -10%, cafeaua decofeinizată-10%, ceaiul -14%, dar şi băuturi care măresc riscul apariţiei, cum ar fi sucul de mere sau cel de grepfruit.
Cercetătorii de la Harvard şi membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag însă atenţia că este vorba despre un consum moderat de bere, susţinut de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare
Osteoporoză
Conform unui studiu realizat de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare în Nutriţie Umană şi Anti-îmbătrânire de la Universitatea Tufts din Boston, bărbaţii mai în vârstă şi femeile aflate la menopauză care consumă unul sau două pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. Acest fapt se datorează în principal conținutului de siliciu pe care berea îl are.
Diabet
Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid,aratcă un consum moderatși regulat de bere poate reduce riscul apariției diabetului.
”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro și micronutrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmăDr. Corina-AureliaZugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumeleși uleiulde masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combatereadiabetului. Acest efect este datorataportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciucare se regăsește în bere
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…