Majoritatea oamenilor aleg vara, pentru a se racori, bauturi si alimente reci, care sa ii ajute sa reziste caniculei. Nu multi stiu insa ca pe timp de vara sunt recomandate bauturile calde. Consumul de alimente reci duce la un dezechilibru al temperaturii centrale a organismului, care va produce si mai multa caldura in lupta de a reveni la echilibrul termic normal.
Affogato cu inghetata de vanilie
Ingrediente:
• 90 g de inghetata de vanilie
• Un Espresso
Mod de preparare:
Preparati un Espresso si puneti-l intr-un ibric din care il veti servi. Puneti intr-un pahar de 60 ml o cupa de inghetata de vanilie si puneti-l pe tava de servire alaturi de ibricul cu Espresso. La momentul servirii, turnati bautura peste inghetata.
Ciocolata calda cremoasa, cu inghetata de ciocolata belgiana
Ingrediente:
• 2 x cupe de 90 g de inghetata de ciocolata
• 25 ml de lapte
• 45 ml de frisca
• Pudra de cacao pentru decor
Mod de preparare:
Puneti doua cupe de inghetata intr-un recipient de metal si pasati-o putin cu o lingura, dupa care adaugati laptele. Incalziti usor recipientul, amestecati produsele pana se topesc si turnati intr-un pahar transparent, inalt. Decorati cu frisca si pudra de cacao, iar apoi este gata pentru servit.
Dulce de leche Espresso
Ingrediente:
• Un Espresso
• 2 x cupe de 90 g inghetata Dulce de leche
• 25 ml lapte
• Frisca
• Sirop de caramel
Puneti cele doua cupe de inghetata, laptele si Espresso intr-un recipient de metal. Incalziti la foc mic recipientul si amestecati elementele pana ajung la o consistenta uniforma. Puneti bautura intr-un pahar inalt, decorati cu frisca si sirop de caramel.