Din cuprinsul articolului
Nu este un secret pentru nimeni că astăzi marea majoritate a oamenilor au un obiectiv clar legat de corpul lor și acesta este să aibă o greutate adecvată pentru a avea o siluetă bazată pe standardele acestor vremuri moderne.
În acest sens, în ciuda faptului că exercițiul fizic este unul dintre principalele obiceiuri de a reduce kilogramele și de a menține o silueta zveltă, acest lucru nu este suficient, deoarece este necesar să se mențină o dietă adecvată în care alimentele să aibă un conținut scăzut de zahăr și grăsimi saturate.
La randul lor, produsele consumate trebuie sa fie bogate in nutrienti si minerale care ajuta si intaresc organismul. Din acest motiv, se recomandă consumul a trei alimente cheie, susținute științific, pentru a arde grăsimea abdominală.
Primul dintre acestea este ceaiul verde, care, odată ce a intrat în organism, își generează puterea antioxidantă și rolul său cheie în reglarea nivelului de zahăr din sânge și a tensiunii arteriale. În plus, are un nivel semnificativ de sațietate, deci reduce pofta de mâncare, și, fiind bogat în catachine, crește metabolismul și ajută la arderea grăsimilor stocate.
Un alt aliment este cafeaua, care pe lângă faptul că oferă o doză mare de energie, conține un nutrient care este direct legat de descompunerea grăsimilor. De asemenea, este necesar să nu adăugați zahăr în ea atunci când o consumați.
Și, în sfârșit, apar citrice precum portocala, mandarina, lămâile, printre altele, care, având un conținut ridicat de vitamina C și nobiletină, accelerează metabolismul și transformă grăsimea în energie, provocând arderea acesteia.
Vitamine care ajută la reducerea colesterolului rău și la combaterea obezității
Niacina este o vitamina B care poate fi luată ca medicament în doze mai mari pentru a combate colesterolul crescut și alte grăsimi din sânge. Poate fi ingerat doar dacă este prescris de un medic.
Potrivit Medline Plus, site-ul web al Bibliotecii Naționale de Medicină din Statele Unite, această vitamină ajută la: „creșterea colesterolului HDL (bun), reducerea colesterolului LDL (rău) și scăderea trigliceridelor.
Aceasta vitamina actioneaza in organism in felul urmator: blocheaza modul in care ficatul produce colesterol. Îmbunătățește nivelul de colesterol din sânge, ceea ce ajută la reducerea riscului de boli de inimă, atac de cord și accident vascular cerebral.