Trei alimente care luptă împotriva cancerului de sân

Știați că o dietă potrivită poate reduce riscul de cancer mamar? Numeroase studii au indicat că anumite alimente sunt asociate cu o rată scăzută de cancer de sân. Pentru pacientele care au supraviețuit cancerului de sân, regimul alimentar poate preveni reaparația bolii.

Cercetătorii vor să facă mai multe cercetări care să stabilească legătura dintre nutriție și rezistența organismului în fața bolii, însă mulți speciaști susțin că statisticile vorbesc de la sine. ”Este clar că obiceiurile alimentare scad riscul apariției sau recurenței cancerului”, spune Alison Estabrook, șeful secției de chirurgie mamară de la Spitalul Luke.

Următoarele trei alimente au fost asocialte de către cercetători unei incidențe scăzute de cancer mamar și de mortalitate.

Izoflavonele, caroteinoidele și acizii grași omega 3 sunt printre nutrienții care luptă împotriva cancerului de sân.

Soia

”Ne temeam că soia conține proteine și compuși pe bază de estrogen care influența creșterea celulelor canceroase” a spus Barry Boyd, de la Spitalul Greenwich. ”Știința a dovedid însă că nu există un astfel de  risc, din contră soia are posibile beneficii”.

Anul trecut, două studii au scos la iveală o legătură între consumul de soia și o rată redusă a mortalității prin cancer de sân. Publicate în American Journal of Clinical Nutrition și în Asian Pacific Journal of Cancer Prevention, cercetările au evidențiat capacitatea protectoare a izoflavonelor-compuși organici care se găsesc în soia și alune.

Dovleac, varză și cartofi dulci

Beneficiile acestora provin din carotenoide-pigmenți naturali care se găsesc în alimente portocalii, precum morcovii, dovleacul și cartofii dulci, precum și în legumele de culoare verde închis, precum varza și spanacul.

Într-un studiu din 2009 publicat în Cancer Epidemiology, caroteinodele au fost associate unei șanse crescute de supraviețuire pentru pacientele cu cancer mamar.

Femeile care vor să își crească aportul de carotenoide ar trebui să consume cât mai des vegetale crucifere precum varza, conopida și broccoli.

Somon și cod

Acești pești conțin cantități semnificative de acizi grași omega 3-care au numeroase beneficii pentru sănătate. Într-un studiu din 20111 publicat în Journal of Nutrition, experții au descoperit că prin consumarea acestor acizi este inhibată proliferarea celulelor canceroase. În plus, o dietă bogată în omega 3 reduce cu 25% riscul recurenței cancerului de sân.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

7 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

37 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: