Din cuprinsul articolului
BPOC (Boala pulmonară cronică obstructivă) și sănătatea populației. Fumatul de țigară duce în timp la o serie de boli legate de fumat, dintre care una este boala pulmonară obstructivă cronică sau BPOC, iar fumatul este unul dintre cei mai comuni factori în dezvoltarea BPOC. În prezent, această boală nu este nici vindecabilă, nici reversibilă. Pentru persoanele care fumează, renunțarea la tutun și la nicotină este cea mai bună modalitate de a-și minimiza șansele de a dezvolta orice boală legată de fumat, inclusiv BPOC.
BPOC este o boală gravă, dar chiar și știind acest lucru, mulți fumători nu se lasă.
Produsele fără fum oferă nicotină în moduri diferite, dar singurul lucru pe care îl au în comun este că nu ard tutun. Produsele din tutun încălzite și țigările electronice oferă o experiența cea mai apropiată de țigări, oferind în același timp niveluri mai scăzute de substanțe chimice dăunătoare. Nicotina orală și produsele din tutun oferă, de asemenea, nicotină, făcând acest lucru fără nicio inhalare în plămâni. Toate aceste produse conțin în general nicotină și nu sunt lipsite de riscuri, dar pot fi alegeri mai bune pentru adulți decât să continue să fumeze țigări.
În cadrul conferinței „Trecerea de la țigările clasice la alternativele fără fum”, vorbitorii au abordat subiecte precum modelarea impactului fumatului asupra sănătății populației până la observarea efectelor în Suedia care se corelează cu introducerea produselor orale. Împreună, aceste domenii de cercetare ilustrează oportunitatea ca produsele fără fum să completeze măsurile tradiționale de control al tutunului și să conducă la scăderi accelerate ale fumatului.
Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) este o boală pulmonară obișnuită care provoacă limitarea fluxului de aer și probleme de respirație. Uneori se numește emfizem sau bronșită cronică.
La persoanele cu BPOC, plămânii pot fi deteriorați sau înfundați cu flegmă. Simptomele includ tuse, uneori cu flegmă, dificultăți de respirație, respirație șuierătoare și oboseală.
Fumatul și poluarea aerului sunt cele mai frecvente cauze ale BPOC. Persoanele cu BPOC prezintă un risc mai mare de a avea alte probleme de sănătate.
BPOC nu este vindecabilă, dar simptomele se pot îmbunătăți dacă se evită fumatul și expunerea la poluarea aerului și se administrează vaccinuri pentru a preveni infecțiile. De asemenea, poate fi tratată cu medicamente, oxigen și reabilitare pulmonară.
Gizelle Baker, PMI: „Fumătorii inhalează niveluri ridicate de toxine și dacă ne gândim la acest obicei zilnic, să ne imaginăm cantitatea de toxine și de particule care se acumulează în plămâni de-a lungul timpului și efectele dezastruoase asupra acestor organe. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care un fumător îl poate face este să renunțe la fumat, dacă este să ne raportăm la sănătate. Va elimina toate riscurile la care te expune fumatul.
Însă sunt milioane de fumători din întreaga lume care nu vor să renunțe la fumat. Iar pentru ei, există o alternativă mai bună care să îi ajute să prevină expunere la riscul de BPOC”.
Profesor titular de Medicină Internă la Universitatea din Catania, cu rol de specialist ca medic respirator, imunolog clinic, alergolog și reumatolog, Ricarrdo Polosa: „Pe măsură ce boala (BPOC) progresează, fumătorii vor dezvolta simptome din ce în ce mai grave precum: dispnee accentuată de efort, tulburări ale ritmului cardiac, constricție toracică.”
Dr. Adam Larnat, Manager Population & Public Health Research PMI, este responsabil pentru modelarea și generarea de dovezi din lumea reală (RWE) pentru impactul asupra sănătății al fumătorilor adulți care trec la alternativele fără fum.
Efectele fumatului asupra sănătății sunt binecunoscute: provoacă boli grave, iar dovada acestui lucru este bine stabilită de epidemiologi.
Deși există cercetări solide care confirmă potențialul produselor fără fum și impactul pozitiv asupra sănătății publice, sunt necesare studii epidemiologice pe termen lung. De ce? Deoarece bolile legate de fumat pot dura decenii pentru a se dezvolta.
Cu toate acestea, dovezile din lumea reală sugerează acum că produsele fără fum ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății publice.
Un studiu științific evaluat de colegi a analizat ratele de spitalizare în Japonia pentru două afecțiuni grave de sănătate: boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) și boala cardiacă (denumită în studiu boală cardiacă ischemică (IHD)) din 2013-2020.
Studiul a constatat că spitalizările din aceste boli au scăzut semnificativ după ce produsele din tutun încălzit s-au instalat pe piață.
Un alt studiu de caz este Suedia.
Prevalența generală a fumatului în Suedia a scăzut din 2000. În 2017, Suedia a avut cea mai scăzută prevalență a fumatului din orice țară din Europa, cu 5%.
Tutunul afumat, ca formă de livrare a nicotinei, a fost înlocuit în Suedia de un tip de tutun oral pasteurizat numit snus, care este mai puțin dăunător decât tutunul combustibil.
Prevalența consumului de snus a depășit prevalența fumatului de țigară în rândul bărbaților în 1996. Suedia este, de asemenea, una dintre puținele țări în care prevalența fumatului zilnic a fost anterior mai mare la femei decât la bărbați.
În 2004, fumatul zilnic pentru femei era de 19%, dar de 14% pentru bărbați.
Prevalența BPOC a scăzut în Suedia, iar prevalența BPOC moderată până la severă a fost deosebit de scăzută. Aceste statistici se datorează unei scăderi majore a prevalenței fumatului pe parcursul mai multor decenii.
Tutunul încălzit expune oamenii la mai puține toxine decât țigările.
Produsele din tutun încălzite sunt concepute pentru a încălzi tutunul la o temperatură suficient de mare pentru a elibera vapori, fără a-l arde sau a produce fum. Ele diferă de țigările electronice deoarece încălzesc frunza/foaia de tutun și nu îl ard.
Multe dintre substanțele chimice nocive din fumul de țigară sunt create prin arderea tutunului. Prin urmare, încălzirea și nu arderea tutunului ar putea reduce cantitatea de substanțe chimice pe care un utilizator o ingerează.
Unii oameni spun că au renunțat la fumat prin trecerea la tutun încălzit.
Material susţinut de Philip Morris România.
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…