Sari la conținut

Trebuie să știți asta. Ce alimente sunt benefice pentru a reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză

ateloscreloza
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intampla daca mananci aceste alimente

Trebuie să știți asta. Ce alimente sunt benefice pentru a reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză. Oamenii de știință vin cu noi dovezi științifice benefice pentru sănătate.

Un nou studiu risipește mitul potrivit căruia alimentele grase sunt dăunătoare pentru vasele de sânge și sănătatea în general. Oamenii de știință au descoperit că un consum corect de grăsimi poate fi benefic pentru sănătate, mai ales când vine vorba de dieta mediteraneană, relatează actualno.com.

Cele mai utile alimente grase pentru vasele de sânge

Un studiu a constatat că persoanele care au urmat o dietă mediteraneană bogată în nuci și ulei de măsline timp de cinci ani și-au redus riscul de a dezvolta ateroscleroză cu 28%. Suplimentarea cu ulei de măsline de înaltă calitate crește beneficiile, reducând riscul de deces prematur cu 10%. În plus, oamenii de știință subliniază importanța unei diete bogate în alimente vegetale, limitând consumul de carne roșie și produse lactate. Această abordare a dus la o reducere suplimentară cu 8% a mortalității.

Elementul principal al grăsimilor sănătoase

acizi grași omega-3 reduce riscul de a dezvolta demență
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Elementul principal al grăsimilor sănătoase sunt acizii omega-3, care contribuie la funcționarea normală a vaselor de sânge, protejează împotriva aterosclerozei și reglează coagularea sângelui. Acizii Omega-3 se găsesc în uleiul de in, ficatul de cod și nuci, făcându-le produse valoroase într-o dietă sănătoasă, potrivit Ufa Says.

Omega-3 este o componentă importantă a alimentației sănătoase

omega 3
Sursă foto: arhivă Doctorul zilei

Omega-3  care asigură funcționarea normală a organismului și are un efect pozitiv asupra organelor și sistemelor interne.

Principalele proprietăți benefice ale acizilor grași omega-3 sunt:

  1. Reducerea inflamației. Au un efect antiinflamator pronunțat. Acestea reduc citokinele (markeri inflamatori) din sânge și țesuturi. Acest lucru vă permite să combateți artrita, bolile intestinale și procesele maligne.
  2. Acestea reduc nivelul de colesterol „rău”. Previne dezvoltarea infarctului miocardic. Acestea reduc cantitatea de trigliceride, scad tensiunea arterială și întăresc stratul interior al vaselor de sânge, care este implicat în reglarea fluxului sanguin. Ele previn formarea cheagurilor de sânge prin reducerea vâscozității sângelui.
  3. Ele susțin creierul. Acestea cresc funcția cognitivă și, de asemenea, previn dezvoltarea bolilor Alzheimer și Parkinson.
  4. Ele îmbunătățesc vederea . Normalizează circulația sângelui, reduc inflamația și ajută la conservarea celulelor retinei. Acestea reduc riscul de uscăciune a ochilor, cataractei și alte probleme de vedere, în special la persoanele în vârstă care sunt predispuse la degenerescență cauzată de vârstă.
  5. Ele cresc imunitatea. Ele întăresc funcțiile de protecție și au un efect antiviral, care este deosebit de important în timpul epidemilor și pandemiilor.

Alimentație alimente bogate în acizi grași

Acizii grași susțin vasele de sânge și reduc la minimum riscul de apariție a venelor varicoase. Acestea reduc inflamația, care este utilă în bolile sistemului reproducător feminin.

Acizii grași Omega-3 păstrează tinerețea pielii și întăresc părul. Ele normalizează starea sistemului reproducător feminin, previn problemele legate de concepție și promovează dezvoltarea normală a fătului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel