Pentru ca impulsurile să ajungă la locul potrivit, craniul pacientului este găurit pentru a fi implantate firele.
Primele experimente cu stimulatoare sunt încă în desfăşurare în Marea Britanie.
Cercetarea este în fază incipientă, primele experimente fiind încă în desfăşurare în Marea Britanie unde implanturile sunt testate pe câţiva pacienţi cu forme uşoare de Alzheimer. Deocamdată, cercetătorii nu au certitudinea că tratamentul va reuşi, ira dacă va reuşi nu se ştie pentru cât timp.
Această nouă metodă se numeşte stimularea în profunzime a creierului (DBS)şi nu este o noutate. Aproape 100.000 de persoane din întreaga lume, au încercat procedura pentru a elimina tremorul cauzat de Parkinson.
Împulsurile continue asupra celulelor nervoase au puţine efecte secundare, iar oamenii de ştii-ţă cred că stimularea anumitor părţi ale creierului ar putea ajuta şi în vindecarea depresie sau la scăderea poftei de mâncare în cazul perosnelor obeze.
Într-unul dintre experimente, cercetătorii candieni au stimulat cu şocuri electrice creierul unui bărbat obez căruia au reuşit să-i deblocheze o serie de amintiri vechi. Continuând cu DBS i-au îmbunătăţit şi abilitatea de a învăţa. Pacientul nu suferea de demenţă dar cercetătorii se gândesc că procedura ar putea funcţiona şi în cazul cuiva cu Alzheimer.
Alzheimerul în faze incipiente afectează doar anumite părţi ale creierului, iar implantarea electrozilor în punctele responsabile cu memoria, comportamentul, capacitatea de concentrare ar putea reactiva acele funcţii deteriorate de boală..
În Canada au fost făcute 6 implanturi unor pacienţi cu Alzheimer, iar după un an de la stimularea continuă a crierului au apărut primele semne de activitate în zonele afectate de demenţă. Neuronii din acele zone au început să consume mai multă glucoză, combustibilul celulelor creierului. ,,Înainte acele zone erau întunecate şi am reuşit să aprindem iar lumina”, a explicat unul dintre cercetători.
În timp ce creierul pacienţilor cu Alzheimer se deteriorează de la an la an, cercetătorii au descoperit că în cazul celor 6 persoane tratate cu impulsuri, creierul nu s-a deteriorat deloc timp de 4 ani.
,,Metoda este în fază incipientă şi vor mai trece câţiva ni până vom avea rezultate concrete, însă este uhn pas important”, adaugă Dr. Laurie Ryan of the National Institutes of Health’s
Citiţi şi: Testul care poate detecta demenţa într-un timp record
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…