Din cuprinsul articolului
De cele mai multe ori, când eram copii, bunicii ne tratau răcelile cu delicioasa supă depui. Acum, în calitate de adulți, atunci când mâncăm supă, nu simțim doar un val de căldură și sațietate, ci avem și o stare de bine.
Sunt doar emoțiile noastre pozitive sau beneficiile supei de pui sunt reale? Se pare că supa de pui poate combate răcelile datorită cisteinei conținută în ea. Acesta este un aminoacid care subțiază mucusul din căile respiratorii și plămâni.
Mihaela Bilic a subliniat că acest remediu din străbuni, pe lângă faptul că este extrem de delicios, este cunoscut și pentru proprietățile sale excelente pentru sănătate.
Există o carte care se numește “Supă de pui pentru suflet”. Pare că supa de pui ne hrănește sufletul, ne vindecă și ne bucură întreaga ființă. E un fel de “confort food”, ceva ce ne alină și ne răsfață, un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient.
Ce facem când suntem răciți? Ne odihnim, consumăm multe lichide și mâncăm supă de pui! S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii. Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator.
Supa de pui nu este doar hrănitoare, este un preparat aparte, o licoare caldă și dulceagă care ne liniștește și ne încălzește. Să te hrănească cineva cu supă este o dovadă de grijă și de iubire. Când ești bolnav sau convalescent, primești supă de pui. Când ești bebeluș și trebuie să crești, tot supă primești. Ați răcit? Trece cu supă! Sunteți înfrigurați, înfometați, epuizați sau iritați? Cu supă trec toate!! Nu contează dacă e cu fidea, tăiței sau găluști, important este să fie cu steluțe aurii…de grăsime”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.
Atunci când virușii se instalează în pasajul nazal, organismul secretă citokine. Aceste proteine acționează ca semnalizatori celulari și reglează răspunsul imunitar al organismului la agenții iritanți. De fapt, ei trag un semnal de alarmă, cerând ajutor. Sesizând starea de alertă, vasele de sânge se dilată și măresc fluxul de sânge către zona aflată în pericol.
Organismul trimite la „punctul fierbinte” mai multe celule albe din sânge, principalul protector al sistemului nostru imunitar. În acest caz, fluxul sanguin intensifică lupta împotriva virusului, în care leucocitele migrează în căile respiratorii, ceea ce duce la inflamație, un răspuns la virusuri.
În mijlocul tuturor acestor lucruri, se pare că supa de pui reduce inflamația. Cercetările publicate în 2012 au raportat că substanța chimică, sub numele de carnozină, suprimă reacțiile care induc frigul. Aceeași carnozină este și un antioxidant puternic care se găsește în carnea de pui. Concentrația sa este mai mare în carnea albă decât în carnea roșie, iar curcanul conține chiar mai mult din acest antioxidant decât găina.
Se pare că proprietățile benefice ale carnozinei nu se limitează la lupta împotriva răcelii comune. Această substanță menține echilibrul acido-bazic, îmbunătățește starea pielii, ajută în lupta împotriva îmbătrânirii, crește rezistența mușchilor la efort fizic, rezistența organismului, ajută la îmbunătățirea funcției cerebrale. Surse bune de carnozină sunt ouăle și diferite tipuri de produse lactate, cum ar fi brânza de vaci.
Experții recomandă adăugarea de ceapă, morcovi, țelină, usturoi și ghimbir atunci când prepari supă de pui deoarece acestea sunt ingredientele care o fac mai benefică pentru recuperarea organismului. Morcovul este bogat în vitamina A, care întărește puterea leucocitelor și ajută în lupta cu infecțiile. Este o vitamină rezistentă care nu suferă practic niciun tratament termic.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…