Anticoagulantele sunt medicamente care scad capacitatea organismului de a forma cheaguri de sânge, fiind cunoscute și sub denumirea populară de medicamente care “subțiază sângele”. Este un tratament care se începe în spital, de regulă, sub stricat supraveghere a medicului. În niciun caz nu este un tratament pe care să-l iei singur de la farmacie, fără stricata recomandare a medicului specialist.
Tratamentul anticoagulant poate fi o soluție foarte bună pentru pacienții cu afecțiuni cardiace, dar este esențial ca acesta să fie monitorizat corect de medicul specialist. De regulă, acest tip de tratament va fi administrat atât pacienților tineri cât și celor în vârstă, dacă au fost diagnosticați cu afecțiuni cardiace și au nevoie de o fluidizare a sângelui. Scopul tratamentului este fluidizarea sângelui astfel încât să nu se mai producă cheaguri de sânge care să producă leziuni în organe.
Când este necesar un tratament cu anticoagulante:
În funcție de afecțiunea de bază, acest tip de tratament se poate administra de la câteva luni, la toată viața.
Există anticoagulante care se administrează intravenos sau subcutanat și altele care se iau pe care orală.
Reține! Specialiștii spun că în timpul acestui tip de tratament sunt interzise injecțiile intramusculare. De asemenea, trebuiesc evitate activitățile sportive care predispun la accidentări sau traumatisme. Nu trebuie să consumi alcool.
Iată care sunt posibilele efecte adverse ale tratamentului cu anticoagulante:
Efectul advers cel mai des întâlnit sunt sângerările. Însă de exemplu, dacă observi sânge pe periuța de dinți nu trebuie să te sperii, acest lucru este normal. Însă dacă apar sângerări din sfera ginecologică sau urinară sau chiar digestivă trebuie să mergi obligatoriu la medicul tău cardiolog. Acesta este foarte posibil să-ți modifice dozajul sau chiar să-ți schimbe tratamentul cu altă clasă de anticoagulant.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…