Din cuprinsul articolului
Glanda tiroidă, tratament naturist. Ceaiurile, remediile din plante și anumite alimente pot fi de un real ajutor în cazul bolilor de tiroidă. Evident, acestea se administrează doar la indicația medicului.
Atunci când activitatea glandei tiroide este exagerată, înseamnă că suferi de hipertiroidie. Hipotiroidia este caracterizată prin:
creștere în greutate,
apariţia guşei,
tulburări de memorie şi de concentrare.
În acest caz, talpa-gâştei este o plantă a cărei folosire a fost recunoscută de specialiştii Comisiei Europene ca tratament adjuvant. Proprietăţile pentru care este folosită sunt cele de calmare a ritmului cardiac, care devine alert în hipertiroidie.
Talpa-gâştei se întrebuinţează sub formă de infuzie, care se prepară din 1,5 grame de plantă uscată la o cană cu apă. Zilnic se beau câte trei căni din acest ceai. Atenţie, însă! Folosirea acestei plante este contraindicată femeilor însărcinate.
Bun reglator tiroidian este şi iarba de ghimpe. Aceasta se administrează sub formă de pulbere, din care se iau câte trei linguriţe pe zi. Cura durează trei săptămâni, cu pauză de zece zile.
Cercetări clinice recente arată că meiul, cervana şi melisa inhibă efectele stimulante ale unui hormon (TSH) asupra tiroidei, fiind benefice în tratamentul hipertiroidiei. Specialiştii recomandă infuzii din 1-3 g de plantă uscată la 150 ml de apă fierbinte. Se beau trei căni zilnic.
Hiipotiroidia înseamnă un deficit de hormoni tiroidieni. Printre semnele hipertiroidiei se numără:
palpitaţiile cardiace,
scăderea în greutate, deşi există un apetit crescut,
oboseală,
iritabilitate,
transpiraţie abundentă.
În caz de hipotiroidie se recomandă infuziile din coada-şoricelului şi creţişoară. Acestea sunt recunoscute că reglează funcţiile tiroidei.
Cele două plante se combină şi din acest amestec se adaugă o linguriţă în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, una dimineaţa şi una seara, cu jumătate de oră înainte de masă.
Tot în tratamentul naturist al hipotiroidiei intră şi ceapa şi usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de ştiut că cele două legume prezintă contraindicaţii importante.
Astfel, ceapa şi usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrită hiperacidă, dar şi mamelor care alăptează.
Dintre toate algele marine, cea brună este cea mai indicată pentru stimularea secreţiei de hormoni tiroidieni. Ea se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două-trei linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi.
Alimente interzise în hipertiroidie: fructele de mare, nucile (bogate în iod).
Alimente interzise în hipotiroidie: ridichea neagră, varza şi piersicile (influenţează sinteza hormonilor tiroidieni).
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…