Din cuprinsul articolului
Tratamente la domiciliu pentru copiii cu cancer. Cum se face selecția cazurilor? Asociația Dăruiește Aripi: Ne ducem acolo unde DOARE mai tare.
La initiativa Asociației Dăruiește Aripi, personalul medical al Sectiei de Oncologie Pediatrica din IOB merge acasa la micii pacienti, pentru tratamente si monitorizare, sub coordonarea medicului curant.
Scopul programului este imbunatatirea sanselor la viata si sanatate, prin accesul la servicii medicale gratuite la domiciliu pentru copiii din Bucuresti si regiunea Muntenia (Ilfov, Prahova, Calarasi,
Giurgiu, Dambovita si Ialomita). Acesta ajuta in special familiile din zonele rurale defavorizate.
Programul este construit pe baza modelului lansat de Dăruiește Aripi la Constanța in 2018 si aduce un element de noutate prin digitalizarea intregului proces.
Platforma Dara este solutia online care va integra dosarele medicale ale copiilor si care faciliteaza ingrijirea lor atat la spital cat si acasa.
Prin deplasarea echipelor medicale la domiciliu, micii pacienti nu mai sunt nevoiti sa faca nenumarate drumuri la spital, unele chiar de sute de kilometri, pentru a primi tratament.
Programul de ingrijiri de proximitate lansat de Asociația Dăruiește Aripi este total gratuit pentru copii si familiile lor, fiind sustinut prin campanii de strangere de fonduri. In prima etapa, aproximativ 100 de copii vor beneficia de aceste servicii. Echipa medicala va fi formata din 4 medici si 10 asistente de la IOB.
Selectia cazurilor se va face in functie de criterii de prioritate medicale si sociale (de exemplu: nevoia de paliatie, caracterul nedeplasabil al pacientului, rezultatele anchetelor sociale).
„Ne ducem acolo unde doare mai tare. Visul nostru este ca toti copiii bolnavi din Romania sa primeasca tratamente neintrerupte atat la spital cat si la ei acasa. Am inceput in Dobrogea, continuam
cu Muntenia si ne-am propus sa acoperim toata tara in urmatorii 5 ani”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatorul si presedintele Asociației Dăruiește Aripi.
„Suntem increzatori ca prin acest parteneriat vom reusi sa oferim copiilor o parte din ingrijirea de care au nevoie si pot beneficia la domiciliu, intr-un mediu cunoscut lor, in care sa se simta apropiati de lucrurile familiare si de persoane dragi lor. Pe langa starea de confort de care sunt convins ca vor beneficia, respectarea calitatii actului medical este o prioritate, iar implicarea personalului din Sectia de Oncologie Pediatrica din cadrul IOB reprezinta o garantie pentru un tratament adecvat”, sustine Dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic din Bucuresti.
Tratamentele la domiciliu din regiunea Muntenia sunt finantate, intr-o prima etapa, de ING Bank România, in cadrul programului de granturi « Adopta un Proiect », editia 2021, cu 50.000 euro. ING Bank România este partener strategic al programului de tratamente la domiciliul copiilor cu cancer susținand, alaturi de angajati si clienti, dezvoltarea acestuia inca de la prima etapa, din 2017. Anul acesta asigura sprijinul necesar pentru extinderea programului in Bucuresti si alte sase judete.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…