Sari la conținut

Tratamente exotice cu eficienţă dovedită

Ventuzele şi veninul albinelor tratează boli de plămâni sau dureri de spate, dar ajută şi la creşterea imunităţii

Chiar dacă par nişte ciudăţenii, tratamentele cu venin de albine, ventuze ori plante care ard sunt practicate cu succes şi în centre medicale de prestigiu, inclusiv din România.

Experţii detaliază când este cazul să se apeleze la astfel de tratamente.

Inclusiv în clinicile alternative prestigioase din ţara noastră se folosesc aceste metode. „Mai exact, indicaţiile acestui tip de terapie sunt: terapia durerilor musculare, terapia durerilor articulare, terapia diverselor tipuri de nevralgii, viroze respiratorii, răceli, masaj anticelulitic.

Se afirmă că modul de acţiune a tratamentului cu ventuze este unul direct, local, similar cu alte proceduri din fizioterapie, dar şi unul energetic, de reechilibrare, de scădere în principal a excesului de energie”, ne-a explicat medicul Corneliu Moldovan, Director General al Institutului Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă.

O altă metodă alternativă în care medicii români spun că avem o tradiţie îndelungată este reprezentat de tratamentele pe bază de venin de albine. Veninul este folosit atât în stare proaspătă, prin înţepături, cât şi sub formă de preparate medicamentoase, având propietăţi antibiotice, antibacteriene şi antiinflamatorii. „Veninul de albine este o veritabilă sursă de sănătate.

Este indicat în tratarea afecţiunilor reumatismale acute sau cronice, Boala Raynaud, fibroze pulmonare, fibromialgie, lumbago acut şi cronic, lombosciatică, bronşite acute şi cronice, boala canceroasă, scleroză multiplă, eczeme, zona zoster, boli cu scăderea imunităţii.

Administrarea veninului de albine se poate face prin inţeparea directă cu acul de albină, în sau în afara punctelor de acupunctură, prin injectare cu seringa cu ac fin, prin aplicarea unor crem În România nu se fac injecţii, însă se folosesc creme cu venin. „Institutul nostru prepară şi vinde produse obţinute din veninul albinelor”, explică dr. biolog Cristina Mateescu, directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură.

Metodele alternative de tratament pot fi folosite cu succes în paralel cu cele clasice

Frunze uscate pentru sinuzite

Pentru complicaţiile răcelilor, o metodă recomandată în medicina alternativă este aşa numita moxibustie. Medoda cu origini orientale constă în aplicarea punctuală (în anumite puncte de pe meridiane), a moxei (o mică grămăjoară realizată din frunze uscate şi mărunţite, care se aprinde arzând mocnit).

,,Moxibustia este utilizată de către specialiştii în afecţiuni reumatismale, în dureri acute, intratabile, la persoane cu scăderea circulaţiei periferice, în sinuzitele cronice”, ne-a mai explicat specialistul în medicină alternativă Corneliu Moldovan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel