Categories: Ştiri sănătate

Tratamente eficient la menopauză. Medicamente sau remedii natural?

Tratamentul pentru menopauză se poate realiza prin utilizarea medicamentelor hormonale, întotdeauna sub îndrumarea unui medic, deoarece pentru unele femei această terapie este contraindicată, cum ar fi în cazul celor care au cancer mamar sau endometrial, lupus, porfirie sau au avut episoade de infarct sau accident vascular cerebral.

Medicamente sau remedii natural?

În cazul celor pentru care nu este contraindicată, se poate prescrie terapia de substituție hormonală, deoarece aceasta este capabilă să reducă intensitatea simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile, iritabilitatea, osteoporoza, bolile cardiovasculare, uscăciunea vaginală și instabilitatea emoțională.

  1. Medicamente
  • Tratamentul farmacologic indicat de medicul ginecolog pentru menopauză include tratamentul hormonal (HT) cu estrogeni și/sau progestative.
  • Ginecologul poate indica utilizarea unor medicamente, cum ar fi: Femoston, Estredox, Juvenum: conține în compoziția sa hormonii Estradiol și Didrogesteron.
  • Climene: conține hormoni valerat de estradiol și progestogen.

În plus, pot fi indicate antidepresivele și analgezicele, în funcție de gravitatea simptomelor manifestate.

Tratamentul farmacologic va depinde de schema de terapie hormonală luată în considerare de medic pe baza istoricului clinic al fiecărei femei. Este important să se evalueze eficacitatea terapiei, astfel încât medicul va reevalua simptomele femeii lunar sau la fiecare 2 luni după începerea tratamentului.

Studiile au arătat că utilizarea terapiei simple cu estrogeni pe cale orală la femeile care încă mai au uter timp de 1 an sau mai mult crește riscul de cancer, motiv pentru care este important ca ginecologul să însoțească femeia pe tot parcursul tratamentului, notează tuasaude.com.

  1. Alimente

Pentru tratamentul nutrițional al menopauzei, se recomandă consumul zilnic de alimente care conțin fitoestrogeni, cum ar fi soia și semințele de in, de exemplu, deoarece acestea conțin un compus a cărui compoziție este foarte asemănătoare cu estrogenii umani și, din acest motiv, pot contribui la atenuarea simptomelor menopauzei.

Se recomandă consumul a 60 g de proteine din soia pe zi pentru a avea efect mai ales asupra bufeurilor care apar în timpul menopauzei.

Creșterea consumului de lactate

Alte sfaturi importante sunt creșterea consumului de lapte și derivate ale acestuia pentru a combate osteoporoza, consumul de apă din abundență pentru a preveni uscarea pielii și a părului, precum și prepararea unor mese ușoare, în cantități mici și mâncarea întotdeauna la fiecare 3 ore.

În plus, ar trebui practicată o anumită formă de activitate fizică pentru a asigura eliberarea de endorfine în fluxul sanguin și pentru a promova o stare de bine.

Medicamente naturale, o modalitate bună

  1. Remedii naturale

Tratamentul natural al menopauzei poate fi efectuat prin utilizarea medicamentelor fitoterapeutice, care trebuie, de asemenea, să fie prescrise de medic:

  • Izoflavonele din soia. Vedeți cum să luați lecitină de soia;
  • Valerian;
  • Lignani (cereale, fructe, legume și semințe);
  • Ginseng;
  • Coumestani (lucernă).

Aceste medicamente naturale sunt o modalitate bună de a găsi starea de bine la menopauză, însă ele sunt contraindicate celor care iau medicamente hormonale prescrise de medic.

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

11 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: