Veste bună pentru pacienții din vestul țării. După 10 ani, apele termale vor fi folosite din nou la tratamentul pacienţilor din Timişoara, potrivit unui reportaj Radio România Actualități.
Beneficiarii vor fi cei care vin la Clinica de recuperare fizică şi balneologie, cea mai mare unitate de acest fel din vestul ţării.
Spitalul Municipal Timișoara face în aceste zile ultimele demersuri pentru obținerea licenței de exploatare pentru două izvoare de apă geotermală cu o temperatură de circa 85°C, din zona centrală a orașului, scrie rador.ro.
Acestea vor alimenta cele două bazine de la Clinica de balneologie, care au fost închise în urmă cu 10 ani din cauza degradării și colmatării instalațiilor de apă termală. Bazinele vor fi reabilitate în cadrul unui amplu proiect de modernizare a unității medicale, pentru care s-au obținut 4 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Acesta prevede extinderea clinicii, renovarea ambulatoriului, precum și dotări moderne pentru toate compartimentele de hidroterapie și kinetoterapie, astfel încât numărul pacienților va crește cu 35%. Instituția nu a mai beneficiat de investiţii importante de zeci de ani, întrucât clădirile au fost revendicate în instanţă.
În prezent, în județul Timiș, apa geotermală mai este folosită în localitățile Lovrin, Deta, Jimbolia și Sânnicolau German, dar specialiștii spun că resursele din Câmpia de Vest sunt insuficient valorificate.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…