Un nou tratament pe bază de anticorpi împotriva maladiei COVID-19 se află în fază experimentală pe pacienți cu boala la debut.
În timp ce una dintre abordări este aceea de a reprima o suprareacţie periculoasă a sistemului imunitar, denumită „furtună de citokine”, o altă abordare vizează folosirea anticorpilor pentru a împiedica virusul să invadeze celulele.
Anticorpii, parte a sistemului imunitar, sunt în mod normal creaţi din celule albe sangvine, ca reacţie la pătrunderea unei substanţe străine în organism.
Grupul farmaceutic GlaxoSmithKline şi unul dintre partenerii săi, Vir Biotechnology, au început să testeze un anticorp experimental pe pacienţi aflaţi în primele faze ale maladiei COVID-19, intrând astfel în cursa mondială ce vizează găsirea unui tratament câştigător din rândul clasei promiţătoare a medicamentelor antivirale pentru a combate pandemia de coronavirus, informează Reuters, potrivit Agerpres.
Producătorul britanic a anunţat luni că o injecţie singulară şi cu efect îndelungat va fi testată pe pacienţi diagnosticaţi recent şi care aparţin grupelor de risc, pentru a determina abilitatea tratamentului de a preveni spitalizarea persoanelor infectate, o etapă din evoluţia bolii care, în mod tipic, este critică.
Folosirea plasmei de la pacienţi care s-au vindecat de COVID-19, o substanţă ce conţine o gamă mai largă de anticorpi, reprezintă o abordare similară, care este însă afectată de o logistică mult mai complexă şi de o calitate mai puţin consistentă în comparaţie cu cea a anticorpilor de sinteză.
Noul anticorp dezvoltat de GSK a fost creat, nu doar pentru a împiedica virusul să invadeze celulele umane, ci şi pentru a recruta celulele imunitare cu scopul de a ucide celulele deja infectate, care, dacă ar fi lăsate în viaţă, ar contribui la înmulţirea virusului în organism.
Noul anticorp a fost conceput pentru a rămâne eficient timp de mai multe luni în organism după o singură injectare şi să se ataşeze de o proteină din coroana externă a virusului SARS-CoV-2, care nu a prezentat până acum tendinţa de a suferi mutaţii.
După ce noul medicament va fi testat iniţial pe un grup de 20 de voluntari americani timp de două săptămâni în vederea demonstrării siguranţei sale, studiul va fi extins la 1.300 de pacienţi, pe plan global.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…