Din cuprinsul articolului
Cancerul este o afecțiune ce a cuprins întreaga lume și incidența sa este în continuă creștere. În prezent, reprezintă principala cauză a mortalității în țările dezvoltate și a doua cauză de mortalitate la nivel global. În acest context, oamenii de știință din Statele Unite au dezvoltat un tratament nou pentru cancerul de piele.
Șansele pacienților cu melanom scad atunci când cancerul este răspândit și la alte organe. Una dintre terapiile consacrate folosește o bacterie vie Bacillus Calmette-Guérin, cunoscută BCG, dar care nu este eficientă la pacienții cu metastaze la organele lor interne.
Echipa de cercetători elvețieni și americani au folosit componentele BCG pentru a dezvolta un gel, sensibil la temperatură, care poate controla creșterea tumorii.
Gelul, cu administrare unică, poate fi folosit foarte ușor. Medicamentul, care este lichid la temperatura camerei, în contact cu temperatura corpului devine vâscos și eliberează continuu componente ale bacteriilor, activând, în mod constant, sistemul imunitar, anunță swissinfo.ch.
În studiile efectuate pe șoarecii cu melanom s-a evidențiat supraviețuirea prelungită semnificativă a subiecților după tratamentul cu noul gel.
Așadar, gelul, conform ultimelor studii, este capabil să suprime formarea de metastaze în plămâni și să îmbunătățească răspunsul imun al celulelor T împotriva celulelor melanomului.
Un medic stagiar francez a publicat o teze despre comportamentele agricultorilor dintr-o regiune din estul Franței, în care a scos la iveală că aceștia sunt puternic expuși la radiațiilor solare, ei petrecând majoritatea timpului lucrând în aer liber.
Teza arată că aproape 56% dintre acești agricultori nu sunt îngrijorați cu privire la expunerea la razele ultraviolete. Chiar dacă își protejează capul cu pălării, protecțiile vestimentare nu sunt suficiente, iar crema solară nu prea este acceptată, mai ales în rândul bărbaților.
Pe de altă parte, agricultorii nici nu recurg la asistență medicală. În timp ce 63,5% dintre ei nu au beneficiat niciodată de o examinare cutanată din partea medicului lor generalist, 61,5% nu au fost consultaţi niciodată de un medic dermatolog.
„Reglementările din Franţa îi obligă pe angajatori să furnizeze echipamente de protecţie, însă angajaţii le-ar purta probabil mai mult dacă acestea ar fi mai bine adaptate”, a subliniat Nathalie Clastres, de la Liga naţională de luptă împotriva cancerului.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…