Din cuprinsul articolului
Herpesul este o infecție comună multor persoane, iar de multe ori efectele sale nu sunt foarte evidente. În mare majoritate a cazurilor, persoanele afectate de herpes au dobândit infecția în copilările.
Herpesul oral se manifesta la nivelul buzelor si pe pielea din jurul acestora, precum si la nivelul gingiilor si al mucoasei bucale. In general, in caz de herpes oral, apar niste vezicule cu lichid, insotite de durere, care se usuca dupa cateva zile si se decojesc. Dupa o scurta perioada de timp, zona respectiva este vindecata complet si nu raman semne permanente.
Odata ce o persoana a avut contact cu virusul, acesta ramane in ganglionii si in nervii din zona respectiva. In foarte multe situatii, simptomele pentru herpes oral pot sa fie confundate usor cu cele provocate de o faringita simpla.
Un remediu împotriva herpesului este usturoiul. Tot ce trebuie să faci este să cureți un cățel de usturoi, îl toci bine și aplici pe zona afectată.
După aproximativ 10 minute, clătești zona bine cu apă caldă. Menționăm că este important să suporț usturimea pe moment. În cele mai multe dintre cazuri, herpesul dispare după acest tratament, în caz contrar este necesar să repetați procedeul.
Combate herpesul datorită proprietăților sale minunate. Se fac tamponări cu tinctură diluată pe locul afectat de mai multe ori pe zi.
Se poate folosi și pe cale internă, pentru a-i spori efectul benefic.
Te ajută să scapi rapid de herpes, de durere și mâncărimi. Folosește un disc demachiant și pune pe el bicarbonat de sodiu.
Tratamentul pentru herpes oral poate sa includa administrarea de vitamina C si de suplimente care contin lizina, gargara cu bicarbonat de sodiu, utilizarea apei de gura care are proprietati analgezice si antibiotice. De asemenea, medicul poate sa recomande o crema sau un unguent cu oxid de zinc, medicamente antivirale orale sau un tratament cu antibiotice destinat infectiilor bacteriene secundare. Este important si ca zona afectata sa fie mentinuta curata si uscata, iar dozajul, tipul si frecventa medicatiei trebuie sa fie stabilita de catre medicul dermatolog in functie de fiecare pacient in parte.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…