Sari la conținut

Tratament miraculos. Ce pot face mierea și ghimbirul împreună

mierea, mai bună decât antibioticele
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Ce pot face mierea și ghimbirul împreună. Combinația dintre miere și ghimbir este tonic deosebit de popular în culturile asiatice, indiene și arabe, cu numeroase beneficii pentru organism. Iată de ce este bine să urmezi o cură cu ghimbir și miere și ce efecte are asupra organismului.

Ai nevoie de:

1 lingură de ghimbir proaspăt ras

1 lingură de miere

1 cană de apă fierbinte

Mod de preparare:

Pune ghimbirul ras într-o ceașcă și toarnă apa fierbinte peste. Lasă-l la infuzat timp de 5-10 minute și apoi strecoară ceaiul și după ce s-a mai răcit adaugă mierea. Poți bea pânș la 2-3 căni de ceai, pe zi.

EFECTE. Ce pot face mierea și ghimbirul împreună

Amestecul de miere si ghimbir este folosit pe post de remediu pentru problemele digestive. Actioneaza asemanator unui antibiotic pe baza de plante naturale, avand proprietati antibacteriene, antivirale si anti-parazitare, iar uleiurile sale volatile si compusii fenolici:

– Stimuleaza imunitatea organismului, in special a persoanelor cu un sistem digestiv slab.

– Lupta impotriva toxinelor, ajuta la deplasarea alimentelor prin stomac si tractul digestiv.

– Trateaza stomacul deranjat, greata, varsaturile si diareea.

– Calmeaza senzatia de balonare si colicii.

Pentru ca radacina de ghimbir este o sursa importanta de antioxidanti (dintre care si gingerol), o bautura calduta cu miere si ghimbir este, de asemenea, un remediu potrivit pentru persoanele care se confrunta cu simptome de raceala si gripa. Daca ii adaugi si putin suc proaspat de lamaie, aceasta bautura picanta:

– Calmeaza gatul ragusit.

– Actioneaza ca un expectorant excelent pentru tuse.

– Ajuta la curatarea sinusurilor.

– Amelioreaza durerile de cap si opreste cursul nasului.

– Reduce inflamatiile si umflaturile si combate durerea, in cazul artritei.

– Atenueaza migrenele.

– Elibereaza disconfortul crampelor menstruale.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel