Ai nevoie de:
1 lingură de ghimbir proaspăt ras
1 lingură de miere
1 cană de apă fierbinte
Mod de preparare:
Pune ghimbirul ras într-o ceașcă și toarnă apa fierbinte peste. Lasă-l la infuzat timp de 5-10 minute și apoi strecoară ceaiul și după ce s-a mai răcit adaugă mierea. Poți bea pânș la 2-3 căni de ceai, pe zi.
EFECTE. Ce pot face mierea și ghimbirul împreună
– Stimuleaza imunitatea organismului, in special a persoanelor cu un sistem digestiv slab.
– Lupta impotriva toxinelor, ajuta la deplasarea alimentelor prin stomac si tractul digestiv.
– Trateaza stomacul deranjat, greata, varsaturile si diareea.
– Calmeaza senzatia de balonare si colicii.
Pentru ca radacina de ghimbir este o sursa importanta de antioxidanti (dintre care si gingerol), o bautura calduta cu miere si ghimbir este, de asemenea, un remediu potrivit pentru persoanele care se confrunta cu simptome de raceala si gripa. Daca ii adaugi si putin suc proaspat de lamaie, aceasta bautura picanta:
– Calmeaza gatul ragusit.
– Actioneaza ca un expectorant excelent pentru tuse.
– Ajuta la curatarea sinusurilor.
– Amelioreaza durerile de cap si opreste cursul nasului.
– Reduce inflamatiile si umflaturile si combate durerea, in cazul artritei.
– Atenueaza migrenele.
– Elibereaza disconfortul crampelor menstruale.