Transpiri mult? Cu aceste sfaturi vei controla transpirația excesivă

Transpiri mult? Transpirația excesivă „poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții unei persoane ”, spune dr. Shoshana Marmon, profesor asistent de dermatologie la New York Medical College.

Unele persoane pot prezenta un risc mai mare, cum ar fi persoanele care au deja un membru al familiei cu această afecțiune, care au orice afecțiune care este un simptom al transpirației excesive sau persoanele care consumă alimente sau suplimente care ar putea provoca transpirație.

Sursă foto: arhivă Doctorul zilei

Ca și în cazul transpirației normale, căldura, stresul, alimentele picante și cofeina pot agrava hiperhidroza, spune Marmon.

Semnele hiperhidrozei

Cel mai frecvent apar simptome de hiperhidroza pe palme, axile si tălpi. Pot fi observate semne de transpirație abundenta și pe frunte, scalp sau mustață. Acestea sunt insotite frecvent de iritatii ale pielii si de mirosuri neplacute, ce apar cand transpiratia vine in contact cu bacteriile de la suprafata pielii.

„Deși nu există un remediu pentru hiperhidroză, există tratamente care pot ajuta foarte mult la gestionarea simptomelor”, spune dr. Marmon.

Medicul mai spune: „Dacă transpirația persistă, lucrează cu un dermatolog pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat, potrivit pentru tine”.

Pașii simpli pot ajuta la combaterea transpirației excesive

  • Folosirea antiperspirantului în loc de deodorant poate ajuta. Antiperspiranțele funcționează prin înfundarea glandelor sudoripare, inhibă transpirația, în timp ce deodorantele pur și simplu maschează mirosul de transpirație și mirosul corporal.
  • Se recomandă aplicarea antiperspirantului pe pielea uscată înainte de culcare și apoi din nou dimineața. Aplicați-l pe orice zonă a corpului care transpira vizibil, inclusiv pe palme, spate și în spatele genunchilor.
  • Alegeți țesături care „respiră”, cum ar fi bumbacul, în timp ce unii oameni ar putea dori să ia în considerare utilizarea de protecție la subrat pentru a preveni petele pe haine. De asemenea, este o idee bună să ai un al doilea schimb de haine cu tine când este nevoie.
  • Mai ales pentru picioare, ai grijă să schimbi des pantofii și să-i lași să se usuce (nu purta aceeași pereche de pantofi două zile la rând). Materialele naturale, precum pielea, ajută aerul să circule mai bine decât încălțămintea sintetică sau din plastic. Alegeți șosete din bumbac care ajută la îndepărtarea umezelii de pe piele.
  • Încercați să țineți un „jurnal de transpirație” pentru a vă ajuta să identificați locurile și situațiile în care transpirați mai des, astfel încât să le puteți evita pe viitor.

 

Recent Posts

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

15 minute ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

34 de minute ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

55 de minute ago

Vești noi pentru seniori. Ce se întâmplă cu pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de lei

Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…

o oră ago

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Așa scapi rapid de SIMPTOME

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…

2 ore ago

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…

2 ore ago

Citeste si: