Din cuprinsul articolului
Transpirații nocturne pot fi semnul unor afecțiuni medicale, de la o infecție în corp până la un posibil cancer. De asemenea, simptomele care de regulă însoțesc transpirațiile nocturne precum sunt bufeurile sau înroșirea feței pot ascunde afecțiuni serioase. Așa că dacă observi că transpirațiile nocturne sunt un eveniment constant în viața ta, mergi la medic pentru o evaluarea a stării de sănătate.
Evident că sunt și situații normale în care o persoană transpiră noaptea. Mai exact, dacă în cameră este prea cald sau persoana în cauză este îmbrăcată prea gros, este firesc să transpire. Însă, în alte condiții, transpirația nocturnă poate fi semn de boală.
Transpirația excesivă se numește în termeni medicali hiperhidroză și este cauzată de secreții abundente și anormale a glandelor sudoripare. Anumite medicamente precum antidepresivele și vasodilatatoarele pot avea ca efect advers la unele persoane hiperhidroza.
Dacă te confrunți cu transpirații nocturne mai mult de 2 săptămâni este bine să mergi la medic pentru un control. Medicul îți va da un set de analize de sânge și posibil o radiografie pulmonară.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…