Din cuprinsul articolului
Transpirația nocturnă este o afecțiune care se manifestă din cauza unor factori externi, precum temperatura ambientală ridicată și a hainelor prea groase, dar și din cauza unor afecțiuni medicale.
Dacă este cauzată de factori externi, transpirația nocturnă (sau hiperhidroza din timpul somnului) va fi manifestată numai în episoade izolate. Dacă aceasta se repetă nopți la rând și nu pare a fi cauzată de factori externi este necesar să ceri sfatul unui specialist.
În cazuri repetate, fără influență exterioară, hiperhidroza din timpul somnului ar putea fi provocată de anumite probleme de sănătate. Câteva pot fi chiar foarte grave, precum leucemia.
Hiperhidroza poate fi o afecțiune cronică și în aceste cazuri nu este provocată de probleme de sănătate și se manifestă și noaptea. Totuși, dacă nu suferi în mod normal de hiperhidroză și nu există factori externi care să o inducă este necesar să fii atent la următoarele afecțiuni.
Infecțiile bacteriene, precum endocardita (care se referă la inflamația valvelor cardiace), osteomielita (inflamația oaselor) sau abcesele pot fi cauzele transpiratiilor nocturne. Mai rar, hiperhidroza nocturnă apare și în cazul infecției cu virusul HIV, notează sfatulmedicului.ro.
Hiperhidroza din timpul somnului poate fi asociată cu diferite tipuri de cancer, în special cu limfomul și leucemia. Cu toate acestea, nu este singurul simptom care trebuie să îți dea de gândit.
În cele mai multe cazuri este însoțită de alte simptome specifice, precum oboseala persistentă, astenie, vânătăi, sângerări gingivale, infecții frecvente, noduli limfatici măriți, scădere în greutate (în cazul leucemiei), precum și de mărirea ganglionilor de la nivelul axilelor, gâtului și regiunii inghinale, pruritul persistent, pigmentarea pielii și febra crescuta (în cazul limfomului).
Bolile neurologice pot creste cantitatea secretiilor glandelor sudoripare si cauza transpiratii nocturne abudente, însă aceste cazuri sunt rare. Hiperhidroza poate fi provocată de condiții medicale precum disreflexia autonoma (un sindrom ce apare la pacienții cu leziuni ale măduvei spinării, deasupra vertebrei T6), siringomielie posttraumatică, accidentul vascular cerebral și neuropatia vegetativă.
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…