Categories: Ştiri sănătate

Transpirația nocturnă, un simptom mai puțin cunoscut al unei boli severe. Iată când să mergi la medic

Transpirația nocturnă este o afecțiune care se manifestă din cauza unor factori externi, precum temperatura ambientală ridicată și a hainelor prea groase, dar și din cauza unor afecțiuni medicale.

Dacă este cauzată de factori externi, transpirația nocturnă (sau hiperhidroza din timpul somnului) va fi manifestată numai în episoade izolate. Dacă aceasta se repetă nopți la rând și nu pare a fi cauzată de factori externi este necesar să ceri sfatul unui specialist.

În cazuri repetate, fără influență exterioară, hiperhidroza din timpul somnului ar putea fi provocată de anumite probleme de sănătate. Câteva pot fi chiar foarte grave, precum leucemia.

Transpirația nocturnă ar putea ascunde aceste afecțiuni

Hiperhidroza poate fi o afecțiune cronică și în aceste cazuri nu este provocată de probleme de sănătate și se manifestă și noaptea. Totuși, dacă nu suferi în mod normal de hiperhidroză și nu există factori externi care să o inducă este necesar să fii atent la următoarele afecțiuni.

Infecții prezente în organism

Infecțiile bacteriene, precum endocardita (care se referă la inflamația valvelor cardiace), osteomielita (inflamația oaselor) sau abcesele pot fi cauzele transpiratiilor nocturne. Mai rar, hiperhidroza nocturnă apare și în cazul infecției cu virusul HIV, notează sfatulmedicului.ro.

Leucemie

Hiperhidroza din timpul somnului poate fi asociată cu diferite tipuri de cancer, în special cu limfomul și leucemia. Cu toate acestea, nu este singurul simptom care trebuie să îți dea de gândit.

În cele mai multe cazuri este însoțită de alte simptome specifice, precum oboseala persistentă, astenie, vânătăi, sângerări gingivale, infecții frecvente, noduli limfatici măriți, scădere în greutate (în cazul leucemiei), precum și de mărirea ganglionilor de la nivelul axilelor, gâtului și regiunii inghinale, pruritul persistent, pigmentarea pielii și febra crescuta (în cazul limfomului).

Boli neurologice

Bolile neurologice pot creste cantitatea secretiilor glandelor sudoripare si cauza transpiratii nocturne abudente, însă aceste cazuri sunt rare. Hiperhidroza poate fi provocată de condiții medicale precum disreflexia autonoma (un sindrom ce apare la pacienții cu leziuni ale măduvei spinării, deasupra vertebrei T6), siringomielie posttraumatică, accidentul vascular cerebral și neuropatia vegetativă.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

4 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

5 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

6 ore ago

Citeste si: