Sari la conținut

Totul despre Produsele de Incontinență: Aleze de Unică Folosință

Înainte să îți vorbim despre produsele de incontinență, haide să începem mai bine prin a lămuri ce este aceasta. Incontinența urinară presupune apariția unor scurgeri involuntare de urină. În mod firesc, gradul de scurgere variază de la o persoană la alta, în rândul celor ce suferă de această afecțiune.

Incontinența urinară presupune apariția unor scurgeri involuntare de urină. În mod firesc, gradul de scurgere variază de la o persoană la alta, în rândul celor se confruntă cu această afecțiune. Factorii prin care incontinența poate fi diagnosticată țin de tipul de afecțiune, de frecvența scurgerii și de severitatea acesteia.

În mare, incontinența urinară este de două tipuri: de stres și imperioasă.

Diferența dintre cele două este dată de faptul că, în cazul primului tip (incontinența de stres) – are loc slăbirea mușchilor planșeului pelvian; mai exact, atunci când se aplică presiune pe mușchii respectivi, sunt generate scurgeri de urină. În cazul celui de-al doilea tip (incontinența imperioasă) – scurgerea involuntară de urină este însoțită de/sau imediat urmată de nevoia de a urina – care este, de regulă, greu de controlat.

Însă, mai poate exista și o combinație între incontinența urinară de stres și cea imperioasă: incontinența urinară combinată. Ea prezintă simptome de scurgere, însă acestea sunt asociate atât cu efortul depus prin tuse sau strănut, cât și cu nevoia de a urina.

Cu toate acestea, vezica urinară mai poate fi afectată de incontinență și datorită unor tulburări neurologice, sau a unor afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale sau nervilor (ce apar ca urmare a unor traumatisme sau a unor boli – care prin natura lor afectează comunicarea directă dintre creier și vezică). Rezultatul constă în lipsa controlului asupra vezicii urinare, fapt ce impiedică golirea completă a acesteia. Din acest motiv, apariția incontinenței urinare este frecventă în cazul unor afecțiuni ca atacurile cerebrale, demența, scleroza multiplă sau Boala Parkinson.

Totodată, mai există și un alt tip de incontinență – cea intestinală. Este o afecțiune folosită pentru a descrie scaunele solide sau pierderile de lichid involuntare.

Cel mai frecvent tip de incontinență urinară este cel funcțional.

Incontinența urinară funcțională presupune imposibilitatea de a folosi toaleta în timp util și este cauzată de mai multor factori, precum:

  • Imobilitatea sau mobilitate redusă
  • Dizabilități cognitive – probleme de vedere, incapacitatea de a înțelege felul în care se folosește toaleta
  • Dizabilități motorii – incapacitatea persoanei de a-și scoate la timp hainele pentru a putea urina
  • Obstacole ce țin de mediul înconjurător

Totodată, mai există și un alt tip de incontinență – cea intestinală. Este o afecțiune folosită pentru a descrie scaunele solide sau pierderile de lichid involuntare.

Cum abordăm alegerea unor Produse de Incontinență potrivite?

În primul rând, este foarte important ca abordarea oricărei soluții de tratare a incontinenței să fie individuală și axată cu precădere pe nevoile persoanei în cauză.

Acest lucru înseamnă că trebuie luați în considerare toți factorii ce provoacă apariția incontinenței – indiferent dacă aceștia au legătură cu persoana respectivă, sau cu mediul în care aceasta își trăiește viața de zi cu zi.

Ce trebuie să știm despre Produsele de Incontinență

Poti apela la un magazin tehnica medicala, conceput special pentru a-ți face viata mai usoară.

Aici vei găsi atât orteze și suporturi ortopedice, perne, saltele și mobilier, sau dispozitive ajutătoare pentru mers și baie, cât și produse de incontinență (de la aleze seni de unică folosință, la absorbante anatomice și produse de îngrijire a pielii), dar și produse de igienă și îngrijire medicală (precum ciorapi compresivi medicinali, îmbrăcăminte și încălțăminte ortopedică, sau talonete ortopedice).

Hai să vorbim puțin despre produsele dedicate afecțiunii de care îți spuneam la începutul articolului: incontinența urinară.

Dacă în cazul incontinenței moderate, se pot utiliza tampoane cu diverse capacități de absorbție, în cazul incontinenței severe (des întâlnită la pacienții imobilizați la pat), scutecele pentru adulți alături de nelipsitele aleze de unică folosință sunt soluția cea mai igienică, sigură și potrivită. În ceea ce privește scutecele și chiloții de susținere, alege mai întâi măsura cea bună, apoi ai grijă ca acesta să fie aplicat corect și schimbat la timp.

Ce sunt Alezele Igienice sau Cearceafurile Absorbante?

Cearceafurile absorbante, sau altfel spus aleze de unică folosință, sunt utile nu doar când vine vorba de afecțiuni precum incontinența urinară. Sunt un produs ce simplifică atât schimbarea scutecelor copiilor, cât și pe cea a vârstnicilor.

Din ce sunt fabricate Alezele Igienice de Unică Folosință?

Alezele igienice Seni reprezintă o parte vitală în îngrijirea persoanelor cu probleme de incontinență, deoarece se recomandă ca o protecție suplimentară a patului.

Acestea sunt construite dintr-un strat absorbant – fabricat din celuloză măcinată, un strat superior format din țesut moale care tratează pielea cu delicatețe și asigură un plus de confort în utilizare, și un strat inferior – care la rândul lui este protejat de o folie anti-alunecare. Această folie prezintă de asemenea proprietăți impermeabile. Astfel, este prevenită mutarea și schimbarea poziției alezei în timpul utilizării, și sunt împiedicate scurgerile de lichid pe așternut.

Mai mult de atât, pe lângă alezele igienice de mărimi și putere de absorbție diferite se poate opta pentru cearceafuri impermeabile cu elastic, multistratificate, pentru un plus de siguranță și confort.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel