Totul despre DIABET. Băutura roșie care scade „în mod semnificativ” zahărul din sânge în câteva ore de la consum

Diabet. Cu cât diabetul este lăsat mai mult tim în voia lui, cu atât sunt mai grave consecințele asupra sănătății. Nivelul ridicat al zahărului din sânge care caracterizează diabetul este principalul pericol pentru sănătate, deoarece glucoza dăunează nervilor din întregul organism. Din fericire, s-a demonstrat că o băutură roșie scade semnificativ nivelul zahărului din sânge în decurs de câteva ore, ajutând la prevenirea afecțiunii.

Totul despre DIABET. Băutura roșie care scade „în mod semnificativ” zahărul din sânge în câteva ore de la consum

Din fericire, diabetul de tip 2 poate fi prevenit, în cazul în care obezitatea și stilul de viață este dezordonat. În astfel de cazuri, controlul glicemiei este la fel de important pentru prevenirea bolii, precum și pentru gestionarea acesteia. Sucul unor fructe roșii, atunci când este adăugată în dietă, ar putea scădea semnificativ glicemia în decurs de câteva ore.

Produsele cu indice glicemic ridicată trebuie evitate în prevenirea diabetului, dar alte alimente ies acum în prim-plan pentru efectele lor puternice de scădere asupra nivelului de zahăr din sânge, care ar putea ajuta la reducerea riscului de diabet.

Cercetările publicate în revista Food and Function au investigat efectele consumului de căpșuni asupra nivelului de glucoză din sânge.

Cercetătorii au studiat 14 persoane supraponderali care au consumat o băutură de căpșuni la trei intervale separate.

Unii au ingerat băuturile cu două ore înainte de masă, iar alții la două ore după masă.

Rezultatele au arătat că cei care au consumat băuturile din căpșuni cu două ore înainte de masă au avut niveluri semnificativ mai scăzute de glucoză din sânge pe o perioadă de 10 ore, în comparație cu cei care au băut sucul în timpul mesei.

Căpșunile scad nivelul de insulină din sânge

Cercetătorii au sugerat că fructul a scăzut nivelul de insulină din sânge, mutarea glucozei din sânge și în celulele unde este transformată în energie.

 „Căpșunile, bogate în antociani, atenuează creșterile postprandiale induse de masă ale inflamației și stresului oxidativ, precum și răspunsurile la insulină îmbunătățite după masă”.

Așadar, căpșunile oferă cantități mari de nutrienți esențiali, inclusiv un set unic de antioxidanți cunoscuți sub numele de antocianine.

S-a demonstrat că acești antioxidanți, care conferă fructelor pigmentarea, reduc riscul de diabet de tip 2, potrivit Express.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

19 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

38 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

59 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: