Factorii genetici, oscilatia in greutate, modificarile hormonale, purtarea sutienelor nepotrivite, dar mai ales sarcina si alaptarea reprezinta cauzele principale in urma carora sanii se lasa si devin inestetici. Astfel de efecte sunt greu de prevenit si multe femei ajung sa sufere dupa nastere de aspectul neplacut, fara sa stie ca existe solutii care nu necesita implanturi mamare.
Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica, explica tot ce trebuie sa stie mamicile despre mastopexie, cea mai buna soltie penru corectarea efectului de sâni lăsaţi.
„Aspectul sanilor dupa nastere le afecteaza foarte mult pe femei, insa, cu toate acestea, multe dintre ele evita sa apeleze la proceduri de ridicare a sanilor, intrucat asociaza liftingul mamar cu implantul de augumentare a sanilor, desi sunt proceduri total diferite. Capacitatea pielii de a se retrage parţial este motivul pentru care atunci punem un implant la sanii lasati, in scurt timp pielea se va intinde din nou din cauza greutatii implanturilor si aspectul va fi acelasi”, explica dr. Eugen Turcu.
Cum se realizeaza mastopexia?
Mastopexia este o procedura sigura si eficienta prin care surplusul de piele este eliminat, iar sanii sunt ridicati si devin mult mai fermi. Procedura se realizeaza prin recalibrarea areolei si a mamelonului, in urma careia va ramane doar o cicatrice discreta in jurul areolei, verticala sau in forma de ancora.
Interventia se realizeaza de cele mai multe ori dupa sarcina, deoarece dupa aceasta perioada apar modificari radicale la nivelul sanilor, insa este posibila si inainte de sarcina, daca acestia creeaza probleme de postura sau de integrare in societate.
In functie de cat de lasati sunt sanii, se vor realiza incizii mici prin care acestia sunt repozitionati.Procedura dureaza in jur de 2-3 ore, este o interventie usoara, de aceea pacienta va fi externata dupa 1 zi, revenind la cabinet dupa 12-14 zile pentru extragerea firelor.
Ce trebuie sa faci inainte de operatie?
Inainte de realizarea procedurii propriu-zise, medicul estetician ii va explica pacientei ce trebuie sa faca in perioada preoperatorie pentru ca totul sa decurga normal. Aceste aspecte trebuie sa fie respectate cu strictete, deoarece pot duce la complicatii, iar rezultatele finale vor fi influentate de acestea.
„In primul rand, pacienta trebuie sa renunte la vicii precum fumatul sau consumul de alcool, cu cel putin 2 saptamani inainte de procedura. De asemenea, in aceasta perioada nu trebuie sa consume medicamente care influenteaza coagularea sangelui – aspirina, antiinflamatoare – , dar nici anticonceptionale”, explica dr. Eugen Turcu.
Bustiera – o necesitate dupa liftingul mamar!
Mastopexia se realizeaza relativ repede, insa cea mai importanta perioada este cea postoperatorie. Chiar daca procedura in sine a fost un succes, iar medicul a realizat incizii mici, care nu vor lasa cicatrici inestetice, rezultatele finale depind de pacienta.
Dupa mastopexie, pacienta este externata, dar din acel moment va trebui sa poarte o bustiera timp de 2 luni pentru ca forma sanilor sa se contureze foarte bine si sa nu apara complicatii. In cazul in care nu se respecta aceasta regula de baza, rezultatele nu se vor concretiza.
Perioada postoperatorie
In primele doua saptamani postoperator, pacienta este posibil sa simta un disconfort la nivelul sanilor, un efect obisnuit in cazul oricarei interventii de orice natura. De aceea nu trebuie sa isi faca griji, ci trebuie sa evite anumite lucruri care pot prelungi perioada de vindecare.
Primele saptamani sunt decisive pentru recuperarea pacientei. Disconfortul va disparea mult mai repede, iar rezultatele se vor contura in putin timp daca pacienta va respecta sfaturile primite de la medic. Aceasta trebuie sa evite dormitul pe burta, care poate crea dureri si deplasari incorecte ale sanilor. De asemenea, trebuie sa evite dusurile in primele zile, pentru ca inciziile sa inceapa sa se vindece.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…