Categories: Expertul zilei

Totul despre alimentele care oferă sațietate maximă. Bilic: „Pe primul loc avem oul fiert”

Pentru a potoli foame, organismul are nevoie de alimentele cu putere sațiogenă crescută. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 de calorii, apoi carnea de orice fel și apoi proteinele de origine vegetală.

Totul despre alimentele care oferă sațietate maximă. Bilic: „Pe primul loc avem oul fiert”

Pentru a-i ajuta pe oameni să se hrănească corespunzător, Mihaela Bilic dă sfaturi important. De această dată, medicul nutriționist a spus care sunt alimentele care oferă sațietate maximă. Iată care sunt alimentele eficiente:

„Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 de calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore, iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci, carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Peștele, în general, și peștele gras, în special, intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus, avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași Omega-3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut”, a spus Mihaela Bilic pentru Pro TV.

Pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. „Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii”, atrage atenția nutriționistul.

„Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta, conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește”, a explicat Mihaela Bilic.

„Meniul nostru sățios trebuie să conțină și un desert. Fructele bogate în pectină, precum merele, perele, gutuile și caisele, au avantajul că satură rapid. Pectina este o fibră solubilă care se umflă în contact cu apa, scade absorția de zahăr din intestin și crește senzația de sațietate. (…) Morcovul este leguma ideală când vrem să umplem stomacul cu ceva de ronțăit”, a mai spus Mihaela Bilic.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

4 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

5 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

5 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

6 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

6 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

7 ore ago

Citeste si: