Din cuprinsul articolului
Includerea colagenului sau a nutrienților care susțin producția de colagen în dieta ta poate oferi câteva beneficii surprinzătoare pentru sănătatea ta generală. Iată câteva modalități prin care susținerea nivelurilor sănătoase de colagen poate fi ceva pe care doriți să le explorați:
Pește și scoici
Peștele, în special pielea și solzii, este o sursă excelentă de colagen. Colagenul derivat din pește, cunoscut sub numele de colagen marin, are o mare biodisponibilitate. Aceasta înseamnă că este absorbit în organism mai eficient decât colagenul din alte surse.
Carnea de pui
Puiul, în special cartilajul de pui, este o sursă naturală de colagen. Este bogat în colagen de tip II, care este benefic pentru sănătatea articulațiilor și poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei .
Dacă ești concentrat să aduci mai mult colagen în dieta ta, optează pentru aripioare de pui sau un drăguț care se servește cu pielea sa, atunci când faci cumpărături pentru pui.
Vită
Carnea de vită, în special pielea și oasele de bovine, este o sursă bogată de colagen. Colagenul derivat din carne de vită, denumit adesea colagen bovin, este compus în principal din colagen de tip I și de tip III. Aceste tipuri de colagen sunt esențiale pentru sănătatea și rezistența pielii, oaselor, tendoanelor, cartilajelor fibroase, țesutului conjunctiv și dinților, potrivit health.com.
Albușuri de ou
Albusurile de ou sunt o sursa de prolina, unul dintre aminoacizii necesari producerii de colagen.
Și, deși gălbenușurile nu conțin în mod specific colagen, ele sunt bogate în nutrienți esențiali pentru producerea de colagen în organism.
Ouăle pot fi savurate în diferite moduri, cum ar fi omletă, fierte tare și poșate. Sunt o sursă de proteine de înaltă calitate care facilitează includerea de nutrienți suplimentari într-o dietă.
Citricele
În timp ce citricele nu conțin colagen în sine, fructele precum portocalele și grepfrutul sunt bogate în vitamina C , care ajută corpul să producă colagen. Vitamina C joacă un rol esențial în sinteza pro-colagenului, precursorul organismului al colagenului.
Fructe de pădure
Similar cu citricele, fructele de pădure sunt o sursă naturală de vitamina C. 11 Vitamina C, permite organismului să formeze colagen și să-l folosească eficient.
Gref R, Deloménie C, Maksimenko A, Gouadon E, Percoco G, Lati E, Desmaële D, Zouhiri F, Couvreur P. Bioconjugatul de vitamina C-squalen promovează îngroșarea epidermei și producția de colagen în pielea umană.
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…