Din cuprinsul articolului
Totul despre afecţiune manifestată prin inflamaţie şi durere la nivelul picioarelor. Este vorba despre metatarsalgia. Poate provoca disconfort și durere. Din fericire, există tratamentele care ameliorează simptomele.
Cauze metatarsalgia
Potrivit specialiștilor, un singur factor poate duce la metatarsalgie. Mai des, sunt implicați mai mulți factori, printre care:
- Antrenament sau activitate fizica intensa. Alergatorii de maraton sau ultramaraton sunt expusi riscului de metatarsalgie, in primul rand deoarece talpa absoarbe forta semnificativa atunci cand o persoana alearga. Dar oricine participa la un sport cu impact ridicat este expus riscului de metatarsalgie, mai ales daca pantofii nu i se potrivesc sau sunt uzati;
- Anumite forme ale piciorului. Un arc inalt poate exercita o presiune suplimentara asupra metatarsienelor. Deci, puteti avea un al doilea deget care este mai lung decat degetul mare, ceea ce face ca greutatea mai mare decat in mod normal sa fie mutata pe al doilea cap metatarsian;
- Deformitati ale piciorului. Purtarea de pantofi prea mici sau tocuri inalte poate provoca deformarea piciorului. Un deget de la picior indoit, umflaturile si durerea la baza degetelor mari pot provoca metatarsalgie;
- Greutate excesiva. Deoarece cea mai mare parte a greutatii corporale se transfera la picioare cand va miscati, kilogramele in plus inseamna mai multa presiune asupra metatarsienelor. Pierderea in greutate poate reduce sau elimina simptomele;
- Incaltaminte nepotrivita. Tocurile inalte, care transfera greutate suplimentara in partea din fata a piciorului, sunt o cauza frecventa a metatarsalgiei la femei. Pantofii cu varf ingust sau pantofii de sport care nu au suport si captuseala pot contribui la dezvoltarea afectiunii;
- Neuromul Morton. Aceasta crestere necanceroasa a tesutului fibros in jurul unui nerv apare de obicei intre capetele metatarsiene al treilea si al patrulea. Boala provoaca simptome similare cu metatarsalgia.
Totul despre afecţiune manifestată prin inflamaţie şi durere la nivelul picioarelor
Metatarsalgia cronică este afecţiunea de care suferă și Regina Letizia a Spaniei. Potrivit presei internaționale, nu este singura problemă pe care o are la nivelul picioarelor, informează royalfamily.news.
Este obișnuit să o vezi pe regină cu tocuri înalte, dar acum va trebui să înceapă să se obișnuiască şi cu pantofi cu talpa plată și mai comozi precum cei pe care i-a purtat recent la Ambasada Spaniei la Berlin.
Regina Letizia , diagnosticată cu neuromul Morton
În timpul unei întâlniri pe care a avut-o cu jurnaliştii cu ocazia Zilei Hispanităţii, sărbătoare naţională a Spaniei, celebrată la 12 octombrie, regina de 50 de ani a afirmat că a fost diagnosticată cu neuromul Morton la piciorul stâng.
Această afecţiune este caracterizată printr-o îngroşare a ţesutului care înconjoară nervul, determinând o neuropatie compresivă a nervului interdigital.
Localizarea frecventă este între degetele 3 şi 4. Neuromul Morton, care este diagnosticat mai ales la femei, apare din cauza suprasolicitării sau a traumatismelor.