Din cuprinsul articolului
Toți românii trebuie să știe asta. De pe masa tradițională de Crăciun nu lipsește carnea de porc, cârnații, piftia, salatele cu multă maioneză sau cozonacul.
Care este cel mai NOCIV preparat de pe masa de Crăciun?
Preparatele tradiționale sunt foarte gustoase, nimeni nu neagă acest lucru, atunci când sunt consumate în exces, acestea pot provoca probleme serioase de sănătate. Iată care este cel mai nociv aliment de pe masa de Crăciun.
Spre exemplu, consumul de cârnați este o cauză frecventa a episoadelor de gută, iar pentru persoanele care suferă de ulcer, carnea tocată din care se prepară sarmale sau alte produse, este un adevărat pericol.
Cârnații, fie că sunt preparați în casă, fie că sunt cumpărați din comerț, sunt printre cele mai nocive alimente de pe masa de sărbătoare. Specialiștii spun că pot cauza gută. În plus, pentru cei care suferă de ulcer sau au probleme hepatice, carnea tocată folosită pentru prepararea cârnaților este periculoasă, astfel că se recomandă moderație, potrivit adevarul.ro.
Carnea tocată este folosită și pentru prepararea sarmalelor, un alt preparat iubit de români, dar care poate deveni nociv atunci când este consumat în cantități mari.
Ficatul și bila sunt puse la grea încercare în această perioadă, având în vedere că sunt consumate foarte multe grăsimi, iar activitatea fizică este una redusă.
Pe lângă preparatele cu multe calorii, românii consumă și băuturi alcoolice de Crăciun și Revelion, iar în combinație cu mâncarea, acestea pot duce la apariția neplăcerilor.
Cum pot fi prevenite indigestiile?
De cele mai multe ori, românii ajung la camera de gardă de sărbători, iar de vină sunt excesele alimentare din această perioadă a anului. Crăciunul și Revelionul vin după o perioadă de 40 de zile de post, iar cei care s-au abținut de la alimentele de dulce în această perioadă trebuie să fie foarte atenți la ce consumă de sărbători și, mai ales, la cât consumă.
Pentru a preveni indigestiile, majoritatea specialiștilor în nutriție sunt de părere că moderația este cheia. Stările de rău pot fi prevenite introducând în alimentație treptat alimentele de origine animală, regulă de care ar trebui să țină cont în special persoanele care au ținut postul Crăciunului.
În plus, se recomandă ca porțiile să nu fie foarte mari, iar de pe masa de sărbătoare să nu lipsească fructele și legumele, astfel încât meniul de Crăciun să fie unul cât mai echilibrat.
Nu uitați să faceți mișcare. Astfel, organismul va mai consuma din calorii, iar șocul provocat de mesele îmbelșugate și de consumul de alcool din perioada Crăciunului și Revelionului nu va mai fi resimțit chiar atât de puternic. Sunt recomandate în special plimbările în aer liber, mai ales ales dacă temperaturile sunt scăzute, frigul favorizând arderea caloriilor.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…