Din cuprinsul articolului
România se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus. În acest sens, autoritățile se gândesc la diferite măsuri pentru a limita răspândirea variantei Delta, care este dominantă. Aceasta se transmite mult mai repede, având o contagiozitate crescută, spre deosebire de tulpinile precedente.
România este pregătită pentru valul patru al pandemiei, dar cât mai mulți oameni ar trebui să se vaccineze pentru a nu se îmbolnăvi de COVID-19 – a declarat, astăzi, premierul Florin Cîțu, la Botoșani, unde a vizitat un centru de vaccinare.
Cu toate acestea, premierul încurajează românii să se vaccineze cât mai repede, fiind singura soluție reală pentru această pandemie.
„Ar trebui să ne vaccinăm dacă vrem să trecem peste pandemie. În iarnă, când înaintea valului trei, problema pe care o aveam era că nu aveam doze de vaccin, nu aveam fluxuri de vaccinare. Această problemă am rezolvat-o. Astăzi avem și vaccin, avem și centru de vaccinare, oameni care sunt aici de dimineața până seara, așteaptă să vaccineze, și în condiții foarte bune.
Depinde doar de noi să trecem prin acest val patru cu cât mai puține cazuri. Trebuie să ne vaccinăm. Altă soluție nu există. Centrele de vaccinare au păstrat toate capacitatea pe care o avem. Putem să vaccinăm peste 100 de mii de persoane zilnic”, declară Florin Cîțu, potrivit Rador.
Premierul Florin Cîțu consideră că tot personalul din sistemul public care intră în contact cu oamenii trebuie să fie vaccinat sau testat. Ar fi vorba nu doar de personalul medical, ci și de personalul din învățământ sau cel din Ministerul de Interne, și din cel al Apărării Naționale.
Este varianta pe care o va propune și care va fi discutată cu specialiști și în coaliție – am mai spus premierul, astăzi, la Botoșani, unde a vizitat un centru de vaccinare. El a subliniat că angajații instituțiilor statului care intră în contact cu cetățenii trebuie să dea astfel dovadă de responsabilitate.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…